Lupinul: 80 de flori pe tija, in acelasi timp

Lupinul este una dintre cele mai atragatoare plante de gradina. Cu tulpinile sale inalte, imbracate in flori viu colorate, Lupinul este o planta remarcabila, perfecta pentru crearea unro combinatii uimitoare.

Exista specii de Lupin anuale si perene. Dintre speciile perene, cea mai cunoscut ă este Lupinus polyphyllus. Planta creste pana la un metru inaltime, sub forma de tufa. Florile colorate in alb, rosu, galben, roz sau albastre sunt grupate in inflorescente in forma de spic. Intr-o inflorescenta pot fi chiar 80 de flori. Infloreste mult, de la sfarsitul primaverii pana la sfarsitul verii.

Ingrijirea florilor. Plantati Lupinul intr-un sol nefertil, la fel ca Rosmarinul. Insa, solul trebuie sa fie bine drenat, deoarece, daca ramane prea umed in timpul iernii, lupinul nu va supravietui prea mult timp. Alegeti de asemenea un loc unde sa bata soarele pentru ca planta iubeste caldura.

Dupa ce formeaza semintele, planta se ofileste si se va usca complet dupa numai cativa ani. Pentru a mentine planta sanatoasa si puternica, taiati florile ofilite pana acolo unde frunzele sunt mari si sanatoase, folosind o foarfeca de gradina.

Lupinul se inmulteste prin seminte. De cele mai multe ori se seamana direct in gradina, in luna aprilie, in cuiburi, cate 3–4 seminte la cuib. Puteti sa semanati si mai devreme, dar in locuri adapostite. Temperatura optima pentru germinatia semintelor este 15 grade. Plantele rasar in doua-trei saptamani de la semanat.

Nu este o planta care are nevoie sa fie fertilizata in perioada de crestere.

sursa foto: naturalmedicinefacts.info

V-ar putea interesa si:

Lonicera, o planta binecuvantata

Celosia, Creasta cocosului

Amaranthus, nelipsit din gradinile rustice

Lobelia, de mare efect in ghivecele suspendate


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.