Luleaua turcului, imbracaminte frumoasa pentru ziduri si garduri

Luleaua turcului (Campsis) este o planta perena de gradina, o liana cu frunze cazatoare, cu un ritm de crestere rapid. Este ideala pentru acoperirea gardurilor, coloanelor, pergolelor. Prezinta radacini adventive cu ajutorul carora se sustine. Cu o ingrijire corespunzatoare, cu un suport de catare si spatiu suficient, Campsis ajunge si la 13 metri inaltime.

luleaua turcului

Florile mari, colorate intens in portocaliu, rosu sau galben, in buchete, apar in iunie-iulie si dureaza pana la inceputul toamnei. Ele au forma de trompeta, de unde si numele popular de Trambita, Luleaua turcului, Trompeta turcului. Florile se formeaza pe lastarii din anul curent. Acesta este un aspect important pentru a stabili momentul optim pentru taierea de intretinere a plantei. Aceasta se face primavara devreme sau iarna tarziu.

luleaua turcului

Ingrijirea florilor. Se planteaza in plin soare sau intr-un loc cu umbra partiala la orele amiezii. Luleaua turcului are nevoie de cel putin o jumatate de zi de soare pentru a inflori. Nu are preferinte deosebite in ceea ce priveste tipul de sol in care este plantata. Se dezvolta bine in solurile cu mult compost si bine drenate pentru ca nu suporta ca radacinile sa stea mult timp intr-un substrat imbibat cu apa. Se multumeste chiar si cu un pamant mai putin aprovizionat cu substante nutritive. Tolereaza bine si vantul puternic. Este rezistenta la ger, planta are de suferit numai la temperaturi foarte joase, sub minus 25 grade. 

Planta drajoneaza mult, in scurt timp spatiul din jurul tulpinii se va umple de pui. Drajonii pot fi scosi, e cea mai sigura si rapida metoda de inmultire. Planta se inmulteste de asemenea prin seminte. Acestea sunt adapostite in teci care apar dupa ce florile se trec. Lasati tecile pe planta pana se usuca si abia apoi recoltati semintele. Se inmulteste usor de asemenea prin marcotaj serpuit sau prin musuroire.

campsis

 

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori

V-ar putea interesa si:

Monarda, menta indiana parfumata

Arborele de cafea pentru o casa exotica

Trei metode de a inmulti Sansevieria

 

Aprilie, lucrari in gradina: ce se planteaza, ce se insamanteaza, ce tratamente se fac


 

Trimite unui prieten :)

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.