Lonicera, o planta binecuvantata

inmultirea la caprifoi

I se spune Mana Maicii Domunului, Caprifoi sau Lonicera. Creste sub forma de tufa sau arbust si adesea o vedem imbracand gardurile. In mod natural, aceasta planta cataratoare creste in padure si foloseste copacii drept suport. Un perete nu este ideal pentru aceasta planta pentru ca nu se poate agata singura, avand nevoie de un grilaj.

Ceea ce impresioneaza cu adevarat la Lonicera sunt florile extrem de parfumate. Mirosul este mai pregnant seara, cu scopul de a atrage fluturii de noapte.

lonicera

 

Lonicera prefera un sol umed si bine drenat, dar se adapteaza la aproape orice tip de sol. Daca se poate, plantati-o in plin soare pentru o inflorire de durata.

Este o planta rezistenta la ger, dar iarna este bine sa o protejati printr-un strat consistent de mulci.

Lonicera poate atinge dimensiuni impresionante – 3 metri inaltime si 4 metri in diametru. Pentru o dezvoltare corespunzatoare, lasați un spatiu de aproximativ un metru patrat in jurul radacinii. Ca sa infloreasca bine, tufele de Lonicera trebuie taiate regulat. Imediat dupa inflorire, tulpinile care au avut flori se scurteaza pana la un mugure sau un lastar viguros. Anual, se inlatura cam un sfert din tulpinile batrane.

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.