Limba soacrei poate fi si dulce

Popular i se spune Limba soacrei, probabil datorita spinilor, insa horticultorii o recunosc sub numele Opuntia. .

Limba soacrei este probabil cel mai popular dintre cactusi. Planta se caracterizeaza prin tulpini aplatizate groase, cu segmentele lungi de 10–40 cm. Are spini scurţi dar viguroşi, galbeni. Florile sunt in forma de cupa cu diametrul de pana la 10 cm, galbene. Florile se deschid la sfarsitul primaverii si vara si sunt urmate de fructe spinoase, rosietice, lungi de aproximativ 10 cm, foarte bune la gust.

opuntia

 

Limba soacrei face parte dintre cactusii rustici, care se adapteaza foarte bine in condiţii de apartament daca are lumina suficienta. Suporta foarte bine soarele direct din timpul verii. Iarna intra in repaus si trebuie tinut la temperaturi scazute, de 7–10 grade. Poate suporta chiar temperaturi putin sub zero grade cu conditia ca pamantul sa ramana uscat.

De altfel, apa este unul dintre inamicii lui. Limba soacrei are nevoie de udari regulate, dar in cantitati mici pentru ca putrezeste in pamant ud. De aceea este absolut necesar ca ghiveciul in care este plantata sa aiba orificii de scurgere generoase, astfel incat apa sa nu balteasca.

In magazine se gasesc amestecuri speciale de pamant pentru cactusi pe care le puteti folosi cu succes.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.