Lantul inimilor (Ceropegia Woodii) – o planta deosebita 

lantul inimilor

Ceropegia impresioneaza prin frunzele sale mici, in forma de inima ce par intinse pe un sirag, de aici si denumirea populara de Lantul inimilor. Planta are o crestere rapida, luxurianta si ajunge la cativa metri lungime, formand perdele verzi foarte decorative. Dintre frunzele in forma de inima apar florile in nuante pastelate, cu aspect tropical.

Creste foarte frumos intr-un ghiveci suspendat, dar aveti grija sa rotiti periodic vasul astfel incat toate partile plantei sa fie expuse la lumina. 

lantul inimilor

Este o planta ideala pentru incepatori sau cei care nu au prea mult timp de alocat plantelor, dar vor un colt verde in casa. Se intretine usor si e rezistenta la seceta datorită rizomilor în care inmagazineaza apa dar si substante hranitoare. 

Ingrijirea florilor. Lantul inimilor este o planta cu origini pe continentul african, deci iubeste caldura si nu tolereaza frigul. Temperaturile care scad sub 10 grade devin periculoase pentru planta, va trebui sa o protejati in timpul sezonului rece, nu poate ierna decat in spatii protejate. 

Asezati ghiveciul cu planta la lumina puternica, planta are nevoie de 3-4 ore de soare pe zi. Puteti sa o cresteti cu succes vara pe terasa sau in curte. Evitati sa o lasati la miezul zilei in plin soare, e posibil ca frunzele sa aiba de suferit. 

Ceropegia woodii nu are nevoie de de udari dese, fiind rezistenta la seceta si calduri mari. Substratul trebuie lasat sa se usuce intre udari, iar toata apa care se scurge dupa ce udati trebuie aruncata din farfuria ghiveciului dupa ce planta  si-a tras cantitatea de care avea nevoie. 

Este obisnuita insa cu umiditatea ridicata in aer, de aceea e bine ca periodic sa ii pulverizezi frunzele. 

Fertilizati cu ingrasamant pentru suculente o data pe luna, in apa de udat, in timpul sezonului de crestere. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.