Ce lalele negre alegem pentru gradina sau terasa

lalele negre

Gasim in oferta producatorilor de flori o gramada de hibrizi de lalele negre. Sunt in realitate petale inchise la culoare, fie grena inchis, fie mov inchis care dau aceasta senzatie de negru. 

Black Tulip este o varietate superba, cu flori duble, cu inflorescente mari. La fel ca si alte lalele, nu are parfum. 

Cititi si Gradinaritul, cea mai sanatoasa activitate! Si in vremea pandemiei!

Ingrijirea florilor. Bulbii de lalele negre se planteaza la mijlocul toamnei cand vremea incepe sa se raceasca, dar solul e suficient de cald pentru a permite bulbului sa inradacineze pana la venirea iernii.  Nu plantati bulbii daca solul este inghetat. 

Cititi si Crinul de aur (Lilium auratum) – ingrijirea si inmultirea

Pentru lalele negre, solul cel mai potrivit este unul fertil si cu un pH sub 7, adica acid. Textura trebuie sa fie nisipoasa pentru un drenaj bun, in caz contrar bulbii putrezesc. 

Lalelele negre iubesc soarele de primavara si trebuie ferite de curentii reci de aer. 

Cititi si Laleaua pestrita, o planta foarte frumoasa pe cale de disparitie

Black Tulip sunt lalele inalte, tija ajunge la 40 de cm. Pentru un plus de efect plantati-le in grupuri. Distanta de plantare este de 10-15 cm. 

O alta lalea neagra de senzatie este Black Parrot, cu petale visiniu inchis cu zone inchise la culoare, dand senzatia de negru. Specific lalelelor Parrot sunt petalele gofrate. Sunt chiar mai inalte decat clasicele lalele negre, ajung pana la o jumatate de metru. 

Black Parrot se cultiva usor, nu are nevoie de ingrijiri speciale si va inflori multi ani la rand. Se planteaza toamna, ca orice lalea, si va inflori in martie. 

Cititi si Gradina de vis: 5 lucrari pe care trebuie sa le faceti dimineata devreme in gradina

Pentru un plus de efect plantati lalelele papagal in grup. Asociatia varietatile negre cu cele colorate si efectul va fi garantat. Puteti creste cu succes aceasta lalea nu numai in gradina, ci si pe terasa sau balcon, in ghivece si jardiniere. Tineri cont insa ca pentru a inflori trebuie sa treaca prin perioada de frig. Deci tineti ghivecele cu bulbii plantati pe pervaz sau pe un balcon neincalzit. 

sursa foto Pinterest

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.