La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati bulbi

Cand cumparati bulbi fiti atenti la aspectul lor exterior – sa fie intregi, sanatosi, cu structura densa, acoperiti de tunica. In cazul lalelelor, bulbii floriferi trebuie sa aiba o circumferinta de minimum 12 cm. Ei se produc in culturi de camp unde bulbul de la planta mama este inlocuit in fiecare an de 1 pana la 4 bulbi noi. Dintre acestia doar 1, maximum 2 sunt floriferi.

Ingrijirea florilor. Ceilalti bulbi se cultiva separat timp de doi- trei ani pana ating dimensiunea de bulbi floriferi. Dupa un an de cultura, bulbilii ajung la dimensiuni de 6-8 cm in circumferinta, iar dupa al doilea an la 11-12 cm in circumferinta.

Perioada optima de plantare este 10 septembrie – 20 octombrie. Important e ca de la plantare si pana la primele geruri sa fie de cel putin o luna pentru ca bulbii sa poata inradacina si sa-si ia substantele hranitoare din pamant.

montbretia

Dupa aceleasi criterii se clasifica si tuberobulbii. Acestia sunt inconjurati la exterior de una sau mai multe tunici uscate, pergamentoase cu rol de protectie impotriva factorilor exogeni.
Tuberobulbilii au nevoie de 2–4 ani de cultura pana ajung la dimensiunea de tuberobulbi floriferi. Ei pot fi prinsi direct pe tuberobulbul mare, in curs de formare, cum e cazul la gladiole sau se prind de tuberobulbul principal cu ajutorul unor stoloni, cum e cazul Freziei sau Montbretiei.

V-ar putea interesa si:

Bulbilii – cum inmultim plantele cu ajutorul lor

Cum cresteti Sparaxis, Floarea arlechim

Irisul olandez, combinatii explozive de culori


 

Lalelele Ice Cream: inghetata de primavara!

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.