Hoya kerri – frunze in forma de inima

hoya herry

Sunt pline florariile de pui de Hoya kerri cu frunzele lor in forma de inima. Sunt foarte, foarte frumoase, iar planta la maturitate este o splendoare. Florile sunt specifice hoya, cu aspect de ceara, mici, in forma de stelute adunate in inlorescente. Infloreste mult, din primavara si pana toamna tarziu.

Atentie insa, daca frunza din ghiveci nu are deloc tulpina exista sanse mari sa ramana asa. Frunzele de Hoya kerrii care cresc singure au doar o mica sansa de a produce noi lastari, iar acest lucru se produce oricum dupa cativa ani.

Ingrijirea florilor. Hoya kerri e o planta care se adapteaza locului in care este asezata. Cata vreme nu este sub razele directe ale soarelui sau intr-un loc intunecat, va creste in functie de cantitatea de lumina care ajunge la ea. Aceasta capacitate face din ea o planta care poate sta aproape in orice loc din casa sau de la birou.

Cititi si Medinilla – flori magnifice care dureaza mult

In privinta udarilor nu pune mari probleme. Depoziteaza apa pentru perioade mai lungi de timp intre udari. E rezistenta asadar la lipsa apei, dar tineti cont ca daca o tineti neudata veti avea o planta care supravietuieste nu una care sa se dezvolte si sa infloreasca. Prin urmare udati-o atunci cand pamantul de la suprafata s-a uscat putin.

Nu exagerati cu apa, pamantul nu trebuie sa fie niciodata saturat deoarece acest lucru va duce la putrezirea radacinilor. Asigurati-va ca ghiveciul are gauri mari de scurgere, iar daca e pus in port-ghiveci atunci acolo nu se acumuleaza apa.

Cititi si Taierile la trandafirul japonez (Hibiscus) – cand si cum se fac

Hoya e o floare de clima calda, la temperaturi mici mai intai cresterile inceteaza, iar daca gradele continua sa scada planta moare. Temperatura optima de crestere este de 18-27 de grade.

In perioada in care planta este mica e necesar sa o fertilizati, dar rar. Fertilizarile se fac cam de 4 ori pe an, recomanda specialistii.

Cititi si Actara – cum se foloseste, ce insecte combate

In legatura cu transplantarile la Hoya kerri exista mai multe dispute intre producatori. Cei mai multi recomanda ca planta matura cu multe frunze sa fie transplantata la fiecare doi ani cel mult, mutand-o de fiecare data intr-un ghiveci putin mai mare.

Plantele foarte tinere cu o singura frunza ar trebui sa fie transplantate numai cand incep sa aiba cresteri noi.

Cititi si Cum se inmulteste Crotonul

In prima faza plantele cresc lent, dar la maturitate cand sunt deja viguroase se umplu de frunze si cresterile sunt mai rapide.

Views All Time
Views All Time
630
Views Today
Views Today
3
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.