Kohleria, clopotei veseli si catifelati

Kohleria (Coleria, clopotei australieni) face parte din categoria plantelor cu flori de apartament care nu pun mari probleme celor care le ingrijesc. Florile seamna cu cele de Gloxinia, dar sunt mai mici si sunt orientate in jos. Soiul principal are flori portocalii sau rosii cu pete galbene.

Exista insa o multitudine de hibrizi in culori spectaculoase de la rosu intens cu stropi grena, la roz si verzi cu picatele. Perioada de inflorire este de obicei primavara sau vara, dar florile pot aparea pricand, inclusiv iarna daca are parte de o ingrijire corespunzatoare.

kohleria verde

Ingrijirea florirlor. Kohleria se dezvolta spectaculos in ghivece suspendate. Plantati rizomii de Kohleria la 1,2 cm sub suprafata si mentineti substratul aproape uscat pana apar lastarii.

Pentru o inflorire abundenta si o crestere armonioasa, trebuie sa asezati ghiveciul intr-un loc bine luminat, cu cateva ore de soare pe zi. O iluminare insuficienta face ca planta sa nu infloreasca, sa creasca anemic, dezvoltandu-si tulpina subtire si inalta, cu frunze rare si decolorate. Protejati de razele soarelui vara.

Kohleria creste si infloreste foarte bine la temperaturi moderate intre 16 si 24 de grade, iarna trebuie sa mentineti o temperatura mai scazuta, dar nu mai mica de 13 grade.

Kohleria Flowers

In corelare directa cu temperatura este si cantitatea de apa pe care planta o primeste. Udati moderat din primavara pana toamna. O udare excesiva face ca rizomii sa putrezeasca si planta moare imediat. Iarna udati mai rar, o data cu scaderea temperaturii. Pulverizati frecvent in jurul plantei pentru a mentine o umiditate atmosferica ridicata, dar niciodata nu pulverizati frunzele.

Prefera substraturile usor acide, fertile si bine drenate.

Se inmulteste cel mai usor prin divizarea tufei primavara, atunci cand se transplanteaza. Se inmulteste de asemenea prin butasi de varf, prin rizomi sau portiuni de rizomi care au muguri.

Din aprilie si pana la sfarsitul lunii septembrie fertilizati de doua ori pe luna cu un ingrasamant pentru plante cu flori.

Sursa foto: wikipedia.com, pinterest.com

 

V-ar putea interesa si:

Telegraful poate trai si in apa, fara pamant

Sapte pasi pentru un Hibiscus San Remo perfect

Metode neconventionale de a inmulti Anthurium


 

Violeta (Saintpaulia) fara flori – ce e de facut

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.