Kerria japonica, ciucuri galbeni pe ramuri

Kerria japonica este alegerea ideala daca aveti un colt de gradina semiumbrit si daca nu aveti prea mult timp sa va ocupati de flori. Planta are o crestere rapida si necesitati minime de ingrijire. Nici iarna nu are nevoie de protectie speciala pentru ca rezista bine la frig.

Florile galbene ca niste ciucuri apar in luna aprilie si tin pana in iunie. In iulie planta isi ia o pauza de inflorire. O noua serie de boboci se deschide in luna august pana in septembrie. Cea de-a doua inflorire este mai putin abundenta decat prima. Dar chiar si asa va atrage toate privirile datorita ramurilor arcuite, crescute in toate directiile, pe care se prind florile.

Prefera zonele cu semiumbra, dar se adapteaza chiar si in zonele umbrite. Soarele puternic ii afecteaza florile. Ceea ce trebuie sa faceti daca vreti ca tufa sa creasca spectaculos este sa o plantati intr-un sol bine drenat, iar primavara sa o fertilizati.
Kerria japonica se inmulteste prin drajoni si butasi. Lastarii crescuti din radacina se despart de planta mama impreuna cu o bucata de radacina. Operatiunea are loc fie la inceput de primavara, fie toamna.

In pauza de inflorire puteti inmulti planta prin butasire. Treceti baza butasului printr-un stimulent de inradacinare si apoi plantati-l in pastile de turba.

Kerria ajunge frecvent la doi- trei metri daca nu este ingrijita. Taiati lastarii in fiecare primavara pentru a-i mentine o forma ordonata.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se inmulteste Camellia prin butasi

Cum se creste Goji in gradina sau pe terasa

Ornithogalum, Steaua din Bethleem


 

Trimite unui prieten :)