Inradacinarea fara stimulenti chimici. Plante in ajutorul altor plante

inmultirea fara stimulenti chimici

Plantele care inradacineaza usor in apa pot ajuta alti butasi care se prind mai greu sa faca radacini. Totul se bazeaza pe substante naturale care se gasesc in planta si care sunt eliberate in momentul in care se formeaza radacinile. Inradacinarea fara stimulenti chimici se poate face usor si e la indemana tuturor. 

Rolul in formarea si alungirea radacinilor il au auxinele. Ele favorizeaza depunerea de substante si stimuleaza diviziunea celulara. 

Ingrijirea florilor. Cand se formeaza radacina, in planta are loc o activitate intensa de diviziune celulara stimulata de auxinele produse in frunze si care ajung la baza butasului unde se formeaza radacinile. 

In momentul in care tinem un butas in apa cu o planta care inradacineaza repede cum ar fi menta sau batatul in apa din respectivul pahar ajung si hormoni naturali de inradacinare. 

Acea apa poate fi refolosita si in prima faza putem tine in ea butasii care inradacineaza mai greu, de tipul Bougainvillea. Hormonii eliberati in apa vor fi valorificati de butasi. In acest fel are loc inradacinarea fara stimulenti chimici. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA DESPRE INMULTIREA PLANTELOR

Pregatirea butasilor pentru inradacinare

Cum se prepara apa de salcie buna pentru inradacinarea plantelor

Atonik, cel mai vechi biostimulator de crestere din lume

O alta varianta este sa punem in acelasi pahar un butas care inradacineaza repede si unul care face radacini mai greu pentru a absorbi substantele cat mai repede. Poate fi o exceptie de la regula conform careia nu punem in acelasi pahar la inradacinat specii diferite de plante. 

Tot fara substante chimice, numai cu ajutorul plantelor, putem inradacina plante semi-lemnoase cu tulpina mai groasa, cum ar fi ficusii. E de ajuns ca in tulpina lor sa introducem un bob de grau. 

Bobul de grau cand incolteste actioneaza in acelasi mod descris inainte si elibereaza auxine care sunt valorificate de plantele care inradacineaza mai greu. Si in acest caz are loc inradacinarea fara stimulenti chimici. 

Informatii suplimentare despre tehnica inmultirii cu ajutorul bobului de grau aveti aici

Ce se intampla daca puneti un bob de grau in tija butasului

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.