Inmultirea petuniilor prin butasi

Inmultirea petuniilor prin butasi e mai putin cunoscuta decat cea prin seminte. Este un mod de inmultire specific petuniilor cu flori involte, dar poate fi aplicat cu succes la toate speciile.
Momentul optim pentru inmultirea prin butasi este sfarsitul verii.
Se folosesc doar butasi de varf de lastari. Dupa ce au fost recoltati, utasii se pun la inradacinat. Folositi un amestec de turba si perlit pentru mentinerea unei umiditati mai mari a substratului care sporeste sansele de inradacinare.
Dupa ce butasii au prins radacini, ei se muta in ghivece mici si este foarte important sa ciupiti varful pentru ca planata sa se ramifice. Varful se poate ciupi chiar si de doua ori pentru a lastari mai bogat, in sens contrar va rezulta o planta cu o tulpina lunga si firava cu o floare in varf.
Cititi si Cum obtineti rasadurile de petunii
Peste iarna, butasii inradacinati se tin in locuri adapostite, luminoase, unde temperatura nu coboara sub 12-13 grade.
Cititi si Tunderea petuniilor – cand si cum se face
Ingrijirea florilor. Primavara, inainte de plantare, lastarii petuniilor se ciupesc din nou de doua-trei ori astfel incat sa se stimuleze ramificarea cat mai bogata a viitoarelor plante. Transplantarea in gradina se face in cursul lunii mai.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Un milion de clopotei: Calibrachoa
Verbena, vedeta in gradinile suspendate