Inmultirea la Chlorophytum sau Voalul miresei

chlorophytum

Chlorophytum sau Voalul miresei ofera doua posibilitati de inradacinare a puilor – fie in apa, fie direct in sol. 

Puii (stolonii) apar in varful unor tije care pornesc din centrul plantei. Ei au forma unor mini-rozetele de frunze, exact ca planta mama. Daca priviti cu atentie acesti pui veti observa pe suprafata lor mici proeminente asemanatoare unui buton si de asemenea radacini mici. 

Chlorophytum

Plantati Voalul miresei direct in sol

Ingrijirea florilor. Stolonii se pot planta direct intr-un ghiveci, intr-un amestec usor de pamant. Asigurati-va ca vasul are gauri de scurgere pentru ca apa sa nu stagneze. Ghiveciul trebuie sa fie mic, altfel planta va avea o reala problema sa se hraneasca. 

Puteti detasa stolonii sau puteti lasa mini-plantuta atasata de planta-mama si sa ii ingropati in ghivece mici, in jurul plantei mari. In momentul in care a dezvoltat radacini puteti sa o separati prin taierea tijei. 

Documentare suplimentara

Cum se ingrijeste Chlorophytum sau Voalul miresei

Inradacinarea in apa

Plantarea in pamant in ghiveci este cea mai usoara si mai rapida metoda de propagare la Chlorophytum (Voalul miresei). 

Cu toate acestea, dacă doriti, puteti inradacina puiul intr-un pahar cu apa timp de o saptamana sau doua, apoi plantati in ghiveci. Sunt multi care prefera aceasta metoda clasica pentru a vedea toate etapele de dezvoltare a plantei. 

Cititi si 10 plante care pot creste in pahare cu apa

Daca doriti o planta stufoasa, plantati mai multi stoloni in acelasi ghiveci. Daca si planta mama este mai cheala, puteti planta puii in jurul ei. 

Udati mini-plantutele constant, pentru a mentine solul usor umed, dar niciodata saturat de apa. 

Pe langa aceste modalitati de propagare, plantele mature mai ofera o posibilitate de inmultire – prin divizarea tufei. Vorbim insa numai despre plante suficient de dezviltate astfel incat atunci cand sunt despartite, fiecare diviziune sa aiba suficiente radacini si frunze astfel incat sa se poata hrani singura. 

Documentare suplimentara despre divizarea tufei

Divizarea tufei – cand si cum se realizeaza corect

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.