Inmultirea la Caprifoi (Lonicera, Mana Maicii Domnului)

inmultirea la caprifoi

Inmultirea la Caprifoi se face foarte usor, atat prin marcotaj cat si prin butasi.

Marcotajul este cea mai simpla metoda de a inmulti Mana Maicii Domnului. Puneti ramurile la marcotat primavara devreme. Lastarii fiind flexibili si lungi, ei se pot arcui si dirija usor. Folositi marcotajul serpuitor – puneti lastarii in contact cu pamantul in mai multe puncte.

Cititi si Cum combateti musculitele negre din jurul plantelor

Tulpinile pe fixeaza in pamant cu ajutorul unei cleme, in dreptul nodurilor. Cate noduri ingropati, atatea marcote obtineti teoretic, in functie de lungimea tulpinii.

Dupa inradacinare, marcotele se detaseaza de planta mama si se planteaza separat in aceeasi toamna sau in primavara urmatoare.

inmultirea la caprifoi

Ingrijirea florilor. Tot usor se inmulteste Lonicera si prin butasi. Putem folosi atat butasi din lemn moale, cat si butasi semilemnificati.

Cititi si Cand si cum se taie Mana Maicii Domnului (Lonicera)

Butasii de lemn moale fac radacini atat de usor incat pot fi tinuti si in borcanul cu apa. Va trebui insa sa o schimbati zilnic pentru a preveni aparitia ciupercilor parazite.

Perioada optima de inmultirea la Caprifoi este primavara, cand au ajuns la 10-15 centimetri. Eliminati frunzele, lasandu-le pe cele din varf. Puneti la inradacinat intr-un substrat fara pamant- perlit sau nisip.

inmultirea la caprifoi

Butasii semilemnificati sunt folositi in cazul in care vreti sa inmultiti Caprifoiul vara. Va trebui insa in cazul lor sa pulverizati plantele pentru ca au nevoie de o umiditate atmosferica mare pentru a inradacina.

Cititi si Cum se ingrijeste Gutuiul japonez (Chenomeles japonica)

Mai putin practicata este inmultirea prin divizarea tufei la Lonicera. Si asta pentru ca tufa este de mari dimensiuni, iar dislocarea radacinii se face cu greutate.

Gasiti in comert, inclusiv la EMAG (CLICK AICI), seminte de diverse soiuri de Caprifoi.

Trebuie sa stiti insa ca, la inmultirea prin seminte, nu veti fi siguri niciodata de culoarea plantei, atata vreme cat polenizarea s-a facut cu ajutorul insectelor.

inmultirea la caprifoi

ingrijireaflorilor.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai șansa de a susține acest site 🙂

Cititi si

Transplantarea tufelor – cand si cum se face

Cum se ingrijeste Beloperone (Planta crevete)

Macul californian – ingrijirea si inmultirea

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material despre Inmultirea la Caprifoi si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.