Cel mai usor mod sa inmultim Craciunelul (Schlumbergera)

Cel mai usor mod sa inmultim Craciunelul (Schlumbergera) este prin butasi. Tot ce aveti de facut este sa ii alegeti cum trebuie. 

Craciunelul atre tulpina aplatizata, formata din segmente in forma de Y. Pentru inmultire, butasul ar trebui sa aiba cel putin 2-3 segmente unite. 

Un alt aspect la care ar trebui sa fiti foarte atenti cand vrem sa inmultim Craciunelul este cel al sanatatii butasului. Segmentele ofilite, ingalbenite sau brunificate au sanse infime sa inradacineze. 

Daca ati ales bine partea de planta pe care doriti sa o inmultiti, dupa ce ati desprins-o cu grija de pe planta-mama lasati-o cateva ore sa se usuce locul unde a fost desprinsa. Evitati in felul acesta ca baza sa putrezeasca din cauza umiditatii excesive. 

Cititi si Sempervivum (Urechelnita) – ingrijirea si inmultirea

Urmeaza a doua parte a procesului, plantarea butasilor. Alegeti un amestec de nisip si turba. Introduceti butasul cu grija in substrat, cam jumatate din primul segment, astfel incat nici sa nu fie prea adanc, dar sa aiba si stabilitate. 

Asezati vasul intr-o zona cu lumina si udati cu prudenta pentru a evita putrezirea. 

DOCUMENTARE SUPLIMENTARA DESPRE CRACIUNEL

Schlumbergera (Craciunel) fara flori – ce e de facut

Craciunelul, planta care spune Nu ma deranja

Cactusul de Paste si Cactusul de Craciun- asemanari si deosebiri

Cand inmultim Craciunelul Inradacinarea ar trebui sa se produca repede, astfel ca dupa 2-3 saptamani ar trebui sa se vada mugurii noilor cresteri pe segmentele butasului. Nu va grabiti insa sa transplantati imediat.

Cand radacinile sunt suficient de dezvoltate, se face si transplantarea. Cand planta a mai crescut e necesar sa ii cresteti umiditatea. Sa nu uitam ca Schlumbergera este un cactus de padure si acolo atmosfera este mai umeda. 

Daca asezati ghiveciul pe o tava cu pietricele si apa va creste si umiditatea din aer. Mai multe metode de crestere umiditatea gasiti aici – Cum crestem umiditatea pentru plantele de interior

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.