Ingrijirea trandafirilor toamna

ingrijirea trandafirilor toamna

Avem trei luni de toamna, dar dintre ele, octombrie este cea mai importanta in ceea ce priveste trandafirii. Practic de la mijlocul acestei luni incepe ingrijirea trandafirilor toamna. Si asta pentru ca septembrie arata in ultimii ani aproape ca finalul de august. 

Incepand cu luna septembrie va trebui sa nu mai fertilizam plantele. Daca vom da in continuare ingrasaminte trandafirului, el isi va continua cresterea, ramurile noi nu vor fi suficient de mature la intrarea in iarna si vor degera. De asemenea, tot incepand cu septembrie nu mai taiem florile ofilite. Ele se vor transforma in macese. Odata ce trandafirul si-a asigurat urmasii (acesta este scopul lui) energia si-o va canaliza catre fortifiere in vederea iernii. 

Ingrijirea florilor. In octombrie se fac si taierile usoare, doar in ceea ce priveste ramurile prea slabe care s-ar putea rupe sub greutatea zapezii sau care dau semne de boala. Nu facem taieri radicale, le pastram pentru primavara pentru ca, in cazul in care o parte din ramuri degera peste iarna, sa poata ramane totusi o bucata de tulpina cu muguri viabili din care sa apara noi lastari.  

Cititi si Cum pregatim gradina pentru lunile reci

Pentru ca este o perioada cu ploi si cu temperaturi care alterneaza, fiind cand rece cand cald, exista pericolul aparitiei fungilor. De aceea pentru ingrijirea trandafirilor toamna e necesar sa faceti tratamente cu produse pe baza de cupru pentru a evita aparitia bolilor si riscul ca trandafirul sa moara peste iarna. 

Cititi si Cel mai popular trandafir urcator: Golden showers

Dupa aplicarea tratamentelor, trandafirii trebuie musuroiti. Momentul tine de temperatura, mai putin de data din calendar. Trebuie sa fie deja frig afara, fie final de octombrie, fie noiembrie. Prin musuroire baza plantei se acopera bine cu pamant, pana la 20-30 de centimetri, pentru a o proteja de frig. Folositi pamant bine maruntit si evitati bulgarii care permit formarea golurilor de aer. 

Views All Time
Views All Time
583
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.