INGRIJIREA FLORILOR

Ingrijirea trandafirilor primavara. Tratament complet

Trandafirii trec la inceput de an prin transformari majore, de aceea ingrijirea trandafirilor primavara este extrem de importanta. Daca avem de-a face cu plante tinere e si mai imperios necesar sa facem bine lucrarile pentru ca trecerea de la frig la cald sa se produca pentru planta cu cat mai putine vatamari. De aceea vom trata separat trandafirii maturi si cei plantati de curand. 

Ingrijirea florilor. La mijlocul lunii martie, dupa ce a trecut pericolul de inghet, se dezmusuroiesc trandafirii. Alegeti momentul in functie de temperatura si umiditatea de afara. Daca exista vreun pericol ca temperatura sa scada sub 5 grade, nu umblati la musuroiul de pamant.

Trandafirii tineri plantati toamna nu se dezmusuroiesc in prima primavara pentru a nu le afecta mugurii care se pot deshidrata, dat fiind ca radacinile nu sunt foarte puternice. In cazul lor, musuroiul se va dezintegra singur in timp in urma udarilor, iar lastarii il vor strapunge. 

Cititi si Primele tratamente de primavara pentru trandafiri. Cu ce stropim, cu ce fertilizam

O data ce musuroiul este dat la o parte, trebuie sa aerati si solul din jurul tufei. Dezmusuroirea vine la pachet cu fertilizarea cu ingrasaminte solide. Sunt cele mai bune pentru trandafiri pentru ca prin eliberarea lenta a substantelor hranitoare asigura plantei aportul de minerale de care are nevoie in mod constant pe o perioada mai mare de timp.  

Fertilizantii solizi 

Ingrijirea trandafirilor primavara continua cu taierile. Dezinfectati foarfeca de taiat cu alcool inainte si dupa fiecare utilizare. Tulpinile vatamate sau rupte se inlatura in totalitate. Taiati varfurile ramurilor care au degerat sau s-au uscat (au devenit maro), deasupra ultimului mugure de pe partea sanatoasa. Atentie ca mugurele sa fie orientat spre exterior. 

Cititi si Pregatirea trandafirilor primavara: dezmusuroirea

La fel, se inlatura tulpinile care cresc prin centrul tufei. Se opresc pe planta 3 pana la 5 ramuri de la care sa porneasca dezvoltarea anuala a plantei. 

Cititi si Paduchele testos al trandafirului – cum il combatem

Trandafirii tineri care au fost plantati in toamna nu se taie, ei ar trebui sa aiba deja scheletul format. Trebuie sa urmariti insa cu atentie si sa inlaturati toti lastarii care pornesc din portaltoi. Ei sunt salbatici si nu vor face altceva decat sa consume din energia si nutrientii plantei. 

Imediat ce ati facut taierile trebuie sa faceti si tratamentele impotriva fungilor pentru ca sporii de boala se instaleaza rapid in locurile unde au fost facute taierile. 

Cititi si Florile anului 2020

Scopul tratamentelor de primavara este unul preventiv pentru ca trandafirii pot fi afectati de boli grave precum este focul bacterian, fainarea sau rugina. Folositi fungicide pe baza de cupru si de sulf cu grad inalt de eficienta. Respectati intotdeauna doza indicata de producator pe ambalaj. 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)
Exit mobile version