Ingrijirea bujorilor dupa inflorire

ingrijirea bujorilor

Bujorii sunt plante pretentioase, daca sunt situatii care ii deranjeaza nu infloresc. O atentie deosebita trebuie sa acordati pentru ingrijirea bujorilor dupa ce florile se trec. Sa nu uitam ca majoritatea plantelor pe care noi le avem in gradini sunt soiuri si hibrizi mai putin robusti decat bujorii salbatici de munte.

De modul in care ingrijim plantele dupa inflorire depinde in proportie covarsitoare inflorirea de anul viitor. Doua ar trebui sa fie obiectivele:  nu taiati tijele si nu lasati planta sa faca seminte. Va explic ce se intampla in fiecare caz in parte si cum sunt afectate florile bujorului.

ingrijirea bujorilor

Ingrijirea florilor. Plantele nu trebuie taiate dupa inflorire pentru ca au nevoie in continuare sa se hraneasca pentru a acumula substante nutritive in radacini, iar frunzele sunt cele care au acest rol, de preparare a hranei. Este o perioada in care plantele cresc si in volum, se maturizeaza si sunt capabile ca in anii urmatori sa infloreasca si mai mult.

Cititi si Bujorii Sorbet – flori irezistibile in culori fondante

Va trebui insa sa avem grija sa indepartam florile uscate. Ele pot reprezenta un pericol daca petalele putrezesc de exemplu din cauza apei si se pot transforma intr-un mediu propice pentru fungi. Este doar un argument acesta, cel mai important este insa sa nu lasam planta sa faca seminte si de aceea trebuie sa indepartam floarea dupa ce se trece.

Cititi si Cum se ingrijesc trandafirii Pomponella, trandafirii zanelor

Ingrijirea bujorilor. Formarea semintelor consuma din energia plantei, iar intensitatea infloririi in anul urmator este mai slaba. In plus, pentru ca resursele sunt directionate catre formarea semintelor, care este un proces foarte complicat si laborios, au de suferit plantele tinere, a caror dezvoltare este impiedicata.

ingrijirea bujorilor

In schimb, daca avem grija sa indepartam receptaculul, toata energia va fi directionata catre radacini, iar inflorirea de anul viitor va fi mai abundenta. Tot ce avem de facut este ca, dupa ce se scutura petalele, sa indepartam floarea.

Cititi si Furnicile in gradina – sunt sau nu periculoase. Metode de combatere bio

Daca v-ati facut planuri sa inmultiti bujorul prin seminte nu e neaparat o miscare foarte buna, acest mod de inmultire se practica cu precadere in ameliorarea plantelor, de catre specialisti, pentru incrucisari.

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

Views All Time
Views All Time
2843
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.