Ingrijire speciala pentru Clematite care infloresc tarziu

Speciile de Clematite care infloresc tarziu in an – de la mijlocul verii pana toamna au nevoie de taieri speciale pentru a inflori abundent. Bobocii apar pe tulpinile crescute in anul in curs. Au diferite tipuri de flori. De la cele foarte mari, la cele mici, in forma de lalea, ca un clopotel. Unele flori sunt parfumate. Florile sunt urmate de fructe care arata ca niste ciucuri rotunzi.

Tulpinile tinere sunt verzi, dar devin maro deschis, iar apoi gri cand imbatranesc. Plantele se agata de suporturile pe care le intalnesc sau chiar de alte plante. Mecanismul de agatare este de fapt rahisul frunzei, adaptat sa se rasuceasca in jurul obiectelor pe care le atinge.

Ingrijirea florilor. Speciile de Clematite care infloresc tarziu se taie regulat pentru a impiedica partea de la baza sa devina lemnoasa si astfel sa cheleasca si sa fie inestetica. Prin taiere, plantele tinere se transforma in tufe dense, cu tulpini puternice. In prima primavara dupa plantare se taie toate tulpinile pana la 30 cm de la sol. Tulpinile slabe se elimina de tot.

Ca sa infloreasca bine, speciile de Clematite care infloresc tarziu trebuie taiate in fiecare an pentru a inlatura tulpinile batrane si a ajuta formarea de lastari noi pe care apar florile.

In a doua primavara se taie tulpinile care au avut flori scurt, pana la 15-20 de cm. Se taie pana la o pereche de muguri sanatosi.

sursa foto: http://lambley.com.au/

 

V-ar putea interesa si:

Cinci moduri de a inmulti Clematitele

Clematita Piilu face doua tipuri de flori

Cum se creste Frezia in gradini

Cum se ingrijeste Muscata curgatoare (Pelargonium peltatum)


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.