Ingrasaminte naturale pentru Muscate (2)

Din ce in ce mai multi gradinari aleg sa foloseasca ingrasaminte naturale pentru muscate si alte plante, chiar si atunci cand e vorba de flori si nu de legume sau fructe care se consuma.

Ingrijirea florilor. La fel ca in orice situatie, si aici avem avantaje si dezavantaje. Daca ne gandim la partea pozitiva, trebuie sa mentionam protectia solului de substante chimice.

Problema cu fertilizantii naturali este dozarea. Este greu de controlat cantitatea exacta de ingrasamant care ajunge la muscate, iar riscul este de intoxicare a florii in cazul in care este prea mult.

Puteti folosi cu succes cojile de banane. Cel mai bine este sa le tocati marunt pentru a se descompune mai usor si mai repede, iar potasiul atat de necesar florilor sa fie absorbit.

Zatul de cafea ajuta si el Muscata, care are nevoie de un substrat acid cu pH 6 – 6,2. Atentie la cantitate, zatul este acid, deci nu faceti abuz de el pentru ca poate arde radacinile florii. Inainte sa il imprastiati pe suprafata pamantului din ghiveci zatul trebuie uscat bine.

Cojile de oua contin cantitati importante de calciu de care Muscata se poate folosi cu succes. Calciul asigura rezistenta mecanica a tesuturilor si turgescenta celulara.

Calciul ajuta muscatele sa se protejeze de stresul hidric. Inainte de a fi amestecate in substrat, cojite trebuie maruntite foarte fin, transformate practic intr-un praf.

Mai complicat de procurat pentru cei care locuiesc in oras, gunoiul de grajd este cel mai important dintre fertilizantii naturali. Inainte de a fi folosit trebuie sa stea cel putin un an afara, pentru ca aciditatea lui sa scada. In caz contrar arde radacinile plantelor.

Exista la producatorii si distribuitorii mari de pe piata produse realizate din gunoi de grad, ca peletii sau balegarul de vaca, ce pot fi folositi cu succes.

Resturile alimentare din bucatarie pot fi si ele compostate si transformate in ingrasamant pretios. Ca sa grabiti procesele puteti toca resturile alimentare cu robotul de bucatarie.

ingrijireaflorilor.ro folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile de mai sus, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. Pe tine nu te costă nimic în plus și ai șansa de a susține acest site 🙂

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

Daca v-a placut acest material despre Ingrasamintele naturale pentru muscate si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Leandrul – inmultirea prin seminte

Cum se ingrijeste si se inmulteste Dalia pompon

Cum ingrijiti Viburnum sau Calinul, Bulgarele de zapada din gradini

Fertilizarea la Hibiscus – cum si cu ce se realizeaza


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.