Iernarea Hortensiei – cum o pregatim de iarna

Iernarea Hortensiei nu este o operatie complicata, trebuie sa parcurgeti cativa pasi. Hortensia are nevoie de protectie in sezonul rece, mai ales cand avem de-a face cu plante tinere. Atunci cand temperaturile coboara si vin inghetul, vantul si ninsorile trebuie sa luati masuri pentru ca plantele sa iasa cu bine din iarna.
Ingrijirea florilor. Odata ce florile au trecut si au cazut frunzele, luati primele masuri. Curatati solul din jurul plantei de frunze uscate pentru a inlatura pericolul unei infestari cu ciuperci.

hortensia

Nu taiati si florile insa. Ele se lasa sa se ususce pana vor cadea sau se indeparteaza in anul urmator. In caz contrar, in urmatorul an Hortensia nu mai infloreste.

In cazul in care locuiti intr-o zona in care vantul bate cu putere e indicat sa legati ramurile de Hortensie. Este foarte important sa protejati mugurii plantei. Odata legate ramurile, ele rezista mai bine si la vantul puternic si nu riscati nici sa se rupa din cauza zapezii.

hortensia

Dupa ce legati tufele, e important sa le izolati cu un strat protector si hranitor. De aceea o alta masura importanta este imprejmuirea cu un strat de mulci. Stratul trebuie asezat la baza hortensiilor. Aveti grija sa nu raniti ramurile plantei, in special acolo unde vor creste mugurii in primavara.

Iernarea Hortensiei in ghiveci presupune cateva masuri in plus. Mutati ghiveciul intr-un loc cat mai ferit de vant. Nu asteptati ca temperaturile sa scada foarte mult, luati masuri din timp si imprejmuiti ghiveciul cu un material izolant pentru a proteja radacinile care sunt mai expuse la ger daca nu sunt in gradina. 

hortensia

Nu in ultimul rand, tineti cont de regula generala: nu fertilizati plantele care intra in repaus.

 

V-ar putea interesa si:

Cum combateti musculita alba de sera

Divizarea tufei – cand si cum se realizeaza corect

Cum se pregatesc trandafirii pentru iarna

Gradinile Baha’i din Haifa, a opta minune a lumii


 

 

Views All Time
Views All Time
823
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.