Iberis (Alba ca zapada), flori imaculate. Ingrijirea si inmultirea

iberis

Iberis e cunoscuta popular sub numele de Albă ca Zapada. Si nu intamplator, pentru ca inflorescentele sale sunt de un alb imaculat. Este o planta de stancarie care infloreste in perioada aprilie- mai.

Iberis este o planta hemicriptophyta, la fel ca si Caldarusele. Intra in repaus vara, o data ce temperaturile cresc. Isi reia vegetatia toamna, cand temperaturile incep sa scada. Insa cresterea activa se produce abia in primavara urmatoare.  

iberis

 

Ingrijirea florilor. Iberis este o planta care iubeste lumina. Plantati-o intr-un loc unde are parte de soare. Solul in care trebuie plantata trebuie sa fie unul bine drenat. In rest pretentiile sunt foarte mici in ceea ce priveste pamantul, creste bine si in soluri sarace si uscate.  

Cititi si Un milion de clopotei: Calibrachoa

Are nevoie insa de protectie suplimentara iarna impotriva frigului. Acoperiti solul cu un strat de mulci sau paie care va proteja radacinile de inghet.  

Cititi si Cum ingrijim muscatele tiroleze, rosii ca focul

Se inmulteste atat generativ, cat si vegetativ. Plantele mature se inmultesc cel mai usor prin divizarea tufei. Operatiunea se face primavara cu atentie pentru a nu rami radacinile. Tot vegetativ se inmultesc plantele mature si prin butasi semilemnificati. Butasii se fac vara, dupa ce perioada de inflorire a trecut, din acei lastari care nu au avut flori. La fel ca la majoritatea speciilor ei se ciupesc pentru a se ramifica de cel putin doua – trei ori inainte de plantarea in gradina.

Cititi si Balcoane fara soare, cu umbra si semiumbra. 10 plante recomandate

Iberis se inmulteste si prin seminte. Semanati la inceput de an, in februarie, in locuri protejate. Transplantati cand plantutele au dela 4 frunze devarate. Incepand cu luna aprilie puteti muta rasadurile in gradina.  

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/


 

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.