Hoya Bella sau Lacrima Maicii Domnului. Ingrijirea

Diferita de Hoya carnosa in ceea ce priveste formatul si consistenta frunzelor, dar si cu unele particularitati de ingrijire, Hoya Bella impresioneaza la fel de mult prin florile sale in forma de stea, grupate in inflorescente. Hoya Bella infloreste mult daca aveti grija de ea, de la sfarsitul primaverii pana toamna.
Provine din zona Asiei, iar in Romania o crestem doar ca planta de apartament. E mai putin populara decat mult mai cunoscuta Hoya carnosa cu frunze mai groase. Frunzele ei sunt alungite si mai putin ferme.

Ingrijirea florilor. Planta prefera locurile insorite si luminoase fara a fi lasata direct in soare pentru ca frunzele au de suferit. Udati-o cu regularitate si folositi la doua saptamani un fertilizant pentru plante cu flori cu o cantitate mai mare de potasiu.
CUM INGRIJIM HOYA BELLA IARNA
Toamna si iarna Hoya intra intr-o perioada de repaus relativ. Tineti in continuare plantele la lumina, udati moderat doar atunci cand substratul s-a uscat, nu fertilizati. Hoya Bella este mai sensibila decat carnosa la frig. Nu lasati ca temperatura sa scada sub 16 grade pentru ca planta s-ar putea sa moara.
Cititi si Cand si cum se uda cactusii si suculentele
Incepand cu luna februarie lasati planta sa isi reia ciclul obisnuit pentru a iesi din repaus.
Atentie la momentul in care se formeaza bobocii. Nu mai schimbati locul plantei din acea clipa. Nici la Hoya Bella (ca de altfel la niciun tip de Hoya) nu e voie sa indepartati florile care s-au uscat pentru ca alte flori pot aparea in acelasi loc.
Cititi si 4 plante cataratoare de camera – locuri lumonoase si locuri umbrite
Plantele se dezvolta frumos intr-un mediu cu umiditate mai ridicata in aer. Puteti sa tineti ghiveciul pe o tava cu pietris sau cu bile de lut expandate, cu nivelul apei sub cel al pietrisului.
HOYA, INGRIJIREA DE PRIMAVARA
Transplantati in primavra cand e necesar sa schimbati pamantul si ghiveciul cu unul cu un numar mai mare. Nu fertilizati timp de o luna dupa ce ati replantat.
Un amestec de scoarta pentru orhidee, compost si perlit asigura un mediu numai bun pentru plantarea orhideelor. Puteti face voi acest amestec sau puteti sa il gasiti gata ambalat la pungi in florarii. Important este sa fie foarte bine drenat.
Cititi si
Frunze decolorate (cloroza ferica) – cauze si remedii
Afidele (paduchii plantelor) – metode bio de combatere
Gynura, planta cu frunze de catifea. Ingrijirea si inmultirea