Hosta white feather, planta cu frunze albe

Hosta White Feather este o varietate deosebita de crin de toamna, spectaculoasa prin frunzele sale albe. Planta isi schimba insa culoarea frunzelor treptat, in decurs de catev saptamani, de la alb la verde. Florile cu gatul alungit seamana foarte bine cu cele ale crinului. Infloresc in perioada iulie – august.

Hosta White Feather este usor de crescut si are nevoie de ingrijiri minime. Creste bine in zonele semiumbrite si chiar si la umbra. Poate fi plantata solitar sau in combinatii spectaculoase cu alte plante.

Ingrijirea florilor. Plantati Hosta White Feather intr-un loc ferit de razele directe ale soarelui. Asigurati-va ca nu lasati pamantul din jurul radacinilor sa se usuce, planta nu tolereaza pamantul uscat. Prefera solurile argilo–nisipoase, bogate in humus, umede, bine drenate.  Iarna, planta se usuca. Primavara, dupa ce apar lastarii tineri, taiati toate frunzele vechi.

La fel ca orice Hosta, se inmulteste prin divizarea tufei. Perioada optima pentru divizarea tufei este toamna, in octombrie. Tufa se poate desparti si in primavara, in aprilie, imediat dupa ce planta a pornit in vegetatie. Noile plante care au rezultat dupa divizare de planteaza imediat si se uda abundent.

Puteti creste cu succes Hosta White Feather si in ghivece. Asigurati-va ca drenajul este bun, puneti pe fundul vasului un strat de ceramica sparta sau pietris. De asemenea, atentie mare iarna. Ghiveciul trebuie protejat daca il lasati afara.

 

V-ar putea interesa si:

Hosta, Crinul de toamna care infloreste la sfarsit de vara

Floarea de ciocolata: Cosmos

Floarea tigru – nici iris, nici orhidee


 

 

Luleaua turcului, imbracaminte frumoasa pentru ziduri si garduri

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.