Hortensia, primavara: ce se taie, cat se fertilizeaza

Hortensia, primavara, ingrijirea florilor. Prima lucrare pe care o aveti de facut este sa curatati planta. Eliminati toate ramurile care au avut de suferit peste iarna – sunt rupte, uscate, degerate sau prea firave.
Cea mai importanta lucrare care se face este insa taierea. Ca sa faceti taierile asa cum trebuie e necesar sa cunoasteti tipul de Hortensie pe care il aveti. Aste pentru ca nu toate Hortensiile se taie primavara.
Regula spune ca speciile de Hortensia care infloresc pe ramuri noi se taie in aprilie. Fiecare tulpina se scurteaza cu aproximativ o treime, pana la o pereche de muguri sanatosi. De asemenea eliminati inflorescentele uscate si ramurile batrane si cele crescute spre interior care aglomereaza planta.
Intra in aceasta categorie Hydrangea Anabelle de exemplu, dar si celelalte hortensii din categoria arborescens. Hortensia Vanille-Fraise se taie tot primavara, cand incepe cresterea. La fel toate hortensiile din grupa paniculata din care face si ea parte.
Nu aveti voie sa taiati primavara Hortensia macrophiylla, adica acea hortensie care isi schimba culoarea in functie de pH-ul solului. Daca taiati, riscati sa o lasati fara flori.
O data cu incalzirea vremii si reluarea vegetatiei, puteti relua si fertilizarile. Folositi ingrasaminte speciale pentru Hortensii, o data la doua saptamani. Acestea vor asigura o inflorire bogata si de durata. Respectati intotdeauna doza de pe ambalaj, in caz contrar riscati sa intoxicati planta. De asemenea nu fertilizati niciodata atunci cand pamantul este uscat pentru ca distrugeti radacinile plantei.
Daca v-a placut acest material despre Hortensia, primavara si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si
Cum schimbati culoarea Hortensiilor
Cum ingrijesti corect Hortensia ca sa infloreasca pana toamna
Kerria japonica, ciucuri galbeni pe frunze
Tratamente bio pentru plante: cum se foloseste laptele in gradina