Hortensia cataratoare ajunge la 7 metri inaltime

Hortensia cataratoare (Hydrangea Petiolaris) este la fel de frumoasa ca si cea sub forma de tufa, doar ca ajunge…chiar si la 7 metri inaltime. Creste frumos si imbraca garduri, pergole si peretii caselor.

hortensia cataratoare

Florile albe sunt grupate in inflorescente mari si raspandesc un parfum placut. Fata de celelalte specii de Hortensie, florile celei cataratoare sunt mai plate. La fel ca toate speciile, si aceasta are doua tipuri de flori: unele fertile care sunt neinsemnate decorativ si unele sterile, reprezentate de sepale petaloide decorative ce inconjoara florile fertile.

Ingrijirea florilor. Daca v-ati hotarat sa cresteti o Hortensie cataratoare, trebuie sa aveti rabdare cu ea, in primii ani, cand creste mai incet. In timp insa, va creste viguros si va imbraca suportul langa care se afla. Are capacitatea de a se catara singura.

hortensia cataratoare

Cele mai bune locuri sunt cele semi-umbroase, dar creste si in zone insorite. Prefera un sol usor si bine drenat. Hortensia cataratoare are pretentii ridicate in privinta udarilor. In timpul vegetatiei substratul trebuie mentinut permanent reavan.

In primii ani, planta trebuie protejata de frigul iernii. Inconjurati baza cu talas sau ramurele. Dupa ce devine viguroasa, nu mai are nevoie de protectie. Toamna, dupa ce florile trec, se poate tunde. In felul acesta stimulati ramificarea, dar tineti sub control si cresterile. Fertilizati planta de doua ori pe luna cu ingrasaminte complexe NPK.

Sursa foto: www.pinterest.com, thewelldressedgarden.com, www.etsy.com

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

V-ar putea interesa si:

Spanz sau Helleborus – doua denumiri, o planta superba

Narcisele, una mai frumoasa ca alta

Bujorii arbustivi infloresc primii

Hortensia, primavara: ce se taie, cat se fertilizeaza


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.