Helleborus sau trandafirul Craciunului, o planta vesnic verde

Spanzul (Helleborus) este cunoscut si sub numele de trandafirul Craciunului. Este o planta perena vesnic verde, inalta de doar 30 cm si are frunze persistente. Florile sunt colorate in alb, roz, verde sau purpuriu inchis si sunt prevazute cu 2-3 bractee. Infloreste de la sfarsitul lui decembre pana in aprilie. Chiar si dupa perioada de inflorire, capsulele cu seminte sunt decorative.
Ingrijirea florilor. Helleborus este o planta rustica, rezistenta. Totusi, pentru a trece cu bine de iernile geroase, e bine sa fie plantata in locuri adapostite pentru ca partea de sus a radacinii este putin sub nivelul solului. Acoperiti planta cu un strat de frunze uscate pe timpul iernii pentru protectie.
Cititi si Cum ingrijiti bradul de Craciun cu radacina
Prefera solul bogat in humus, argilos, chiar calcaros. Asigurati-va ca nu lasati pamantul din jurul radacinii sa se usuce. Udati mai mult peste vara.
Metoda cea mai simpla de inmultire este divizarea tufei la inceputul toamnei, in septembrie.
Se inmulteste si prin seminte . Semintele se seamana toamna si se lasa peste iarna afara, in frig. Plantutele apar primavara si au nevoie de doi ani pentru a ajunge la maturitate.
Planta se ferilizeaza o data pe luna in timpul verii.
Cititi si
Ce facem iarna cu Violeta africana (Saintpaulia)
Cum se ingrijeste Busuiocul rosu (Ocimum basilicum var. Purpurascens)
Cand si cum se tunde Lavanda (Levantica)
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/