Gura leului, floarea preferata a copiilor

Gura leului (Antirrhinum) cuprinde circa 40 specii anuale, bienale si perene. Planta are o tulpina cu portul variabil, de la 20 cm la 100 cm, in functie de varietate. Ramificarea poate fi stimulata prin ciupirea plantelor atunci cand sunt rasaduri.
Florile sunt bilabiate, mari, grupate in inflorescente si infloresc din iunie pana in octombrie. Coloritul sau viu al plantei o fac sa fie foarte apreciata. Gama coloristica variaza de la alb, galben, portocaliu, la roz, violet, rosu, visiniu. Nu au neaparat o singura culoare: se intalnesc adesea si flori bicolore.
Cititi si Cerceii doamnei (Dicentra) – cum se inmulteste
Ingrijirea florilor. Antirrhinum prefera zonele insorite si solurile fertile, bogate in humus, cu un pH neutru si cu o umiditate medie – nu foarte uscat, nu foarte umed. Gura leului are nevoie de multa lumina. Prin urmare, este bine sa fie plantata in plin soare sau, daca este tinuta in ghiveci, sa aveti grija ca zona sa fie luminata direct.
Se inmulteste prin seminte. Acestea sunt foarte mici, dintr-un gram de seminte se pot obtine o mie de plante. Semanatul se face in februarie –martie, in locuri adapostite. La temperaturi de 16–18 grade, plantele rasar in aproximativ doua saptamani. La alte doua saptamani de la rasarire se repica. La sfarsitul primaverii se muta in gradini.
Cititi si Guzmania, exotica si colorata – Ingrijirea si inmultirea
La soiurie inalte se recomanda sa se faca ciupitul plantelor, adica ruperea varfurilor cand ajungla inaltimea de 10-15 cm. Scopul acestei lucrari este provocarea unei ramificari mai bogate a plantei si o inflorire pe o durata mai mare.
Nu are decat rar probleme cu daunatorii si nu se prea imbolnaveste. Este o planta rezistenta si nu are nevoie de multe ingrijiri speciale. Totusi, primavara, cand se fac lucrarile specifice in gradini, e bine sa beneficieze si ea de tratamente preventive.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Cum se creste Frezia in gradini
Cum ingrijesti corect Hortensia ca sa infloreasca pana toamna
Margareta iubeste locurile insorite