Gradini tropicale. Cand aterizezi in paradis

gradini tropicale

Se spune ca prima impresie e cea care conteaza. Fie ca vorbim despre oameni, fie ca vorbim despre locuri. Ce ati spune daca plecati in vacanta, cu trenul sau cu avionul, si aterizati fix in mijlocul unei gradini tropicale? Exista gari si aeroporturi pe care minti sclipitoare si maini dibace le-au transformat in paradis.

Gara Atocha este cea mai mare din Madrid si a ajuns cunoscuta in intreaga lume datorita faptului ca spatiul ei gazduieste cea mai impresionanta gradina botanica acoperita din Spania. Sunt 4.000 metri patrati unde se gasesc peste 7.000 specii de plante locale si exotice care satisfac curiozitatea unui mare numar de turisti, aflati in trecere prin capitala Spaniei..

Inaugurata in 1851, Atocha este una din cele mai vechi gari din Europa. Distrusa de incendiu, gara a fost refacuta in anii care au urmat dupa planurile arhitectului Placido de Palacio, structura ei fiind considerata la timpul sau o capodopera a constructiilor ingineresti metalice.

Cititi si Cea mai mare parada de flori din lume. Video

O parte din vechile peroane ale garii sunt acum alei de promenada. Pe aici se plimba turistii, incantati se descopere palmieri, cactusi si alte plante tropicale…intr-o gara. Si nu in ultimul rand, broaste testoase. Un mediu pe care il iubesc si unde se simt foarte bine.

In cealalta parte de lume, in Singapore, se gaseste cel mai frumos aeroport de pe glob.

Cititi si Cea mai frumoasa gradina de primavara din lume – Keukenhof. Foto & video

Ingrijirea florilor. Changi are mai multe gradini tropicale. Cea interioara care se intinde pe 5 etaje include, pe langa o cascada de 40 de metri si vegetatie luxurianta, o grădină cu cactuși și o expozitie cu fluturi exotici vii.
Jewel, gradina tropicala, a costat nu mai putin de 1,3 miliarde de dolari. Un pret exorbitant, dar care mentine aeroportul, de 7 ani consecutiv, in fruntea listei celor mai frumoase din lume.

Plantele de aici sunt aduse din toata lumea – cele mai multe din Statele Unite, China si Australia. La ultimul etaj se afla o pasarela cu podeaua din sticla de unde puteti admira intreaga gradina.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Views All Time
Views All Time
481
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.