Gradina de vis: 5 lucrari pe care trebuie sa le faceti dimineata devreme in gradina

Sunt lucrari de gradinarit pe care daca le faceti dimineata devreme in gradina si nu in alta parte a zilei, cu siguranta veti avea o gradina de vis. Ingrijirea florilor e mai placuta dimineata, pe racoare. Prima si cea mai importanta lucrare este udarea. Plantele de dezvolta mai bine daca sunt udate dimineata devreme. In acest interval apa e abosrbita in sol mult mai bine, fara a se evapora.

Plantele care sunt hidratate dimineata fac fata mai bine soarelui puternic de la amiaza. Daca udati la miezul zilei cea mai mare parte a apei se pierde prin evaporare. In plus, frunzele se pot arde daca ajunge apa pe ele. Un alt beneficiu al udarii dimineata devreme este faptul ca plantele sunt mai sanatoase. Exista si o explicatie: nefiind umiditate mare in jurul lor si ciupercile se dezvolta mai greu, la fel si insectele daunatoare.

Dimineata devreme in gradina, adica pana in ora 7 ar trebui sa faceti si plantarea si transplantarea florilor si arbustilor. Perioada optima pentru plantarea si transplantarea florilor este intr-o zi racoroasa sau noroasa ori dimineata devreme sau seara tarziu. In acest interval, plantele au timp sa se acomodeze mai bine cu noua situatie.

Cea mai buna perioada pentru prelevarea butasilor este dimineata devreme. Hormonii naturali de inradacinare au valori mai ridicate in plante dimineata, astfel ca sunt sanse mai mari sa se prinda butasii.

Inlaturarea buruienilor nedorite care invadeaza gradina este mai usor de realizat dimineata devreme in gradina. In aceasta perioada pamantul e mai rece si umed dupa noapte, ceea ce face ca operatiunea sa fie mai lejera decat in timpul zilei cand, din cauza temperaturilor ridicate, pamantul se intareste.

Fertilizarea si tratamentele cu insecticide e bine sa fie facute tot dimineata devreme in gradina. Niciodata nu faceti tratamentele cu insecticide sau fungicide in timpul zilelor cand este cald. Nici magar ingrasamintele foliare nu se aplica in aceasta perioada a zilei pentru ca fac mai multa rau decat bine. Cel mai bun interval orar sa faceti aceste tratamente este dimineata pana in ora 7 sau seara tarziu. Atunci au plantele capacitatea maxima de a absorbi lichidul care le este administrat.

 

V-ar putea interesa si:

Cum ingrijiti Laleaua cu inima albastra (Alba Coerulea Oculata)

Cand si cum se taie Hortensia sa nu pierdeti florile

De ce nu mai fac Lacramioarele flori, ce e de facut

5 secrete pentru o gradina mereu inflorita


 

Views All Time
Views All Time
1576
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.