Gradina Botanica din Barcelona: bonsai spectaculosi si specii rare

Gradina Botanica din Barcelona (Jardi Botanic) impresioneaza prin dimensiuni. Pe nu mai putin de 14 hectare sunt crescute cu grija peste 4.000 de specii de plante din intreaga lume. Este o gradina inaugurata in anul 1999, dispusa pe inaltime, pe dealul Montjuic.

gradina botanica

Gradina Botanica din Barcelona este organizata in 5 regiuni dominate de climatul mediteranean: Australia, bazinul Marii Mediterane, zonele sudice ale Africii de Sud, Chile si California de Vest. O zona specifica este dedicata florei din Insulele Canare. Plantele sunt grupate in asa fel incat sa recreeze ecositeme. Palmieri uriasi, pini seculati, agave si aloe cu frunze ca tentaculele unei caracatite te trimit cu gandul intr-o alta lume.

gradina botanica

Gradina este intr-o permanenta evolutie, in fiecare an apar specii noi crescute cu grija in pepiniere de specialistii spanioli.

Scopul parcului este, printre altele, de a conserva specii rare. Avand in vedere ca parcul este inca destul de nou, cele mai multe plante sunt relativ tinere. Sunt insa si copaci foarte batrani, ce dadeau senzatia ca vin tocmai din filmul Avatar.

gradina botanica

Unele zone nu au fost inca plantate, scopul fiind acela de a mentine un amestec de plante vechi si tinere. Cu toate acestea, Gradina Botanica din Barcelona este foarte frumoasa si exista o multime de locuri gata sa fie descoperite.

gradina botanica

Ingrijirea florilor. Cand am vizitat Barcelona, Jardi Botanic gazduia o colectie impresionanta de bonsai.

 

gradina botanica

 

V-ar putea interesa si:

Cum cresteti Opuntia subulata, un cactus atipic

Cum se taie Hibiscusul de gradina (Hibiscus syriacus)

Cum se ingrijeste Oxalis cu frunze mov (Oxalis triangularis)

Echinopsis, cactusul cu flori mari si colorate


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.