Decorati gradina cu Berberis (Dracila)

Berberis este un arbust foarte popular pentru decorarea gradinilor, mai ales daca ne referim la soiurile care au dosul frunzelor de culoare alba sau frunzele rosietice. Numit popular si Dracila, Berberis creste pana la 2 metri inaltime, insa poate fi usor condus prin taieri la forma si dimensiunea dorita.

Desi nu e punctul forte al plantei, florile sunt si ele decorative, dispuse in ciorchini. Sunt mici, de culoare galbena sau portocalie. Infloreste in luna mai. Dupa ce florile se trec, apar fructele sub forma de bobite rotunde sau lunguiete, de culoare rosie sau albastru-mov. Ele rezista pe ramuri aproape toata iarna cand sunt mancate de pasari.
Cititi si Sapunul este un insecticid foarte bun
Speciile de Dracila japoneza (Berberis thunbergii) se coloreaza in rosu-aramiu la inceput de toamna. Toamna tarziu frunzele cad si arbustul ramane golas.
Ingrijirea florilor. Plantati Berberis intr-un loc insorit sau cu umbra partiala. Plantele care stau in lumina se coloteaza mai frumos toamna.
Cititi si Cum scapati plantele de afide sau paduchi
Solul trebuie sa fie mentinut usor umed, dar in acelasi timp asigurati-va ca este bine drenat si apa nu ramane la radacina.
Speciile de Berberis sunt rezistente la ger si la seceta, dar si la poluare, ceea ce le face foarte foarte potrivite in marile orase. De asemenea, multe dintre ele au spini pe lastari. Este un aspect important atunci cand alegem Berberis pentru gard viu pentru ca tine hotii la distanta in mod natural.
Cititi si Cum se ingrijeste Magnolia in ghiveci
Se inmulteste prin butasire, dar si prin marcotaj musuroit. De lunga durata este inmultirea orin semintele inchise in fructele rotunde de pe ramuri.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.