Gerbera, floarea ca un soare mic

Gerbera vine tocmai din zona calda a Africii, Asiei si Americii de Sud pentru a produce bucurie iubitorilor de flori. O floare ca un soare mic naste pasiuni mari, in lume existand multe cluburi ale cultivatorilor de Gerbera.

Gerbera creste sub forma de tufa bogata de frunze, crestate si paroase. In mijlocul lor se afla o tulpina foarte mica de pe care pornesc tijele de flori. Acestea sunt si ele pubescente si viguroase. In varf se afla florile mari, in realitate niste inflorescente de tip antodiu, in culori aprinse, care de care mai frumoase. In functie de soi si de conditiile care i se ofera, o planta poate produce intre 20 si 40 de flori pe an.

Gerbera are radacini multe, lungi, de aceea este indicat ca recipientul in care e plantata ca fie unul suficient de spatios. Substatul de cultura pe care il prefera trebuie sa fie afanat, permeabil, cu un pH cuprins intre 5 si 6,5.

Ingrijirea florilor. Planta este pretentioasa in ceea ce priveste temperatura, lumina si apa. Solicita temperaturi mai mari mai ales in zona radacinilor. Pragul termic minim este de 8 grade, iar temperatura optima pentru crestere si inflorire este de 18–20 grade. La temperaturi mai mici de 13 grade florile sunt deja afectate. De asemenea, planta are nevoie de o intensitate luminoasa ridicata pentru a se dezvolta si inflori frumos. Gerbera are nevoie de udari consistente si constante fara sa exagerati insa pentru ca radacinile ei sunt foarte sensibile si pot putrezi daca apa balteste.

Folositi ingrasaminte de doua-trei ori pe luna in sezonul cald si o data pe luna in sezonul rece. Specialistii recomanda ca raportul de substante minerale intre NPK sa fie 2 : 0,8 : 1,5, aplicate sub forma de solutii.

Un aspect foarte important in constituie perioada de repaus prin care trebuie trecuta planta. La Gerbera repausul relativ este vara, in luna august. Timp de o luna se uda doar atat cat substratul sa nu se usuce de tot. Florile se indeparteaza si se elimina o parte din frunze. In perioada de repaus planta nu isi pierde complet frunzele.

 

V-ar putea interesa si:

Trei metode de a inmulti Sansevieria

Iernarea Hortensiei – cum o pregatim de iarna

Divizarea tufei- cand si cum se realizeaza corect

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.