Garofita, perfecta pentru gradini, terase si balcoane

Garofita ( Dianthus plumarius) este ruda mai mica a Garoafei. E mai firava, dar mai parfumata. Garofita este o planta perena, cu aspect de tufa, care se simte foarte bine in gradini. Poate fi crescuta insa cu mut succes pe terase si balcoane unde va inmiresma locul cu pafumul ei din mai pana in septembrie.

Petalele florilor sunt elegant franjurate, colorate in nuante foarte frumoase de roz, rosu, alb, grena, dar pot fi si bicolore. Fiecare floare este dubla si seamana cu un trandafir in miniatura. Culorile proaspete contrasteaza placut cu frunzele verde turcuaz, simple, subtiri. Inatimea plantei nu depaseste 30-40 cm.

garofita

Specialistii recomanda indepartarea cu regularitate a florilor ofilite pentru a incuraja inflorirea continua in timpul verii. Dupa ce florile se trec frunzele preiau rolul de decor.

Ingrijirea florilor. Garofita creste bine intr-un loc cu soare sau partial umbrit. Plantati garofitele de gradina fie in borduri ori in straturi, fie intr-un ghiveci de flori. Substatul in care se simte bine este unul bine drenat, fertil, cu pH alcalin.

Afanati bine pamantul inainte de a le planta. Partea de sus a radacinii trebuie sa fie putin sub nivelul solului.

garofita

Udarea se face cu cantitati moderate de apa astfel incat apa sa nu balteasca. Garofita suporta mai usor seceta decat excesul de apa.

Garofita se inmulteste usor prin seminte sau divizarea tufei. Semintele se seamana la inceputul primaverii in sere sau in casa, la adapost. Ele pot fi semanate si direct in gradina dupa ce pericolul de inghet a trecut.Palntele se pot autoinsamanta, la fel ca si Galbenelele. Pentru asta nu trebuie sa culegeti florile trecute, ci sa le lasati sa produca seminte. Divizarea tufei se face o data la 2-3 ani, doar la plantele mature.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Gentiana face unele din cele mai frumoase flori albastre

Aster – stelutele colorate din gradini

Cum cresteti Floarea de colt acasa

 

Viorelele, o pata de culoare la inceput de primavara


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.