Fuchsia, alegerea ideala pentru terase. VIDEO

Cu florile simple sau involte, pendente ca niste cercei (de unde si numele) Fuchsia cucereste din ce in ce mai mult teren. Florile sunt colorate in nuante vii de alb, roz, rosu, violet, albastru; sunt unicolore, bicolore si pestrite.

Infloreste din primavara si pana toamna, cu conditia sa ii asigurati conditiile necesare.

fuchsia

Pentru obtinerea unei infloriri bogate, e obligatoriu ca Fuchsia sa treaca iarna printr-un repaus relativ. Pentru aceasta, plantele se mentin in spatii racoroase cu temperatura de 8–10 grade, bine luminate si se uda foarte rar, doar atat cat sa nu se usuce de tot substratul.

fuchsia

Vara, Fuchsia are nevoie de temperaturi moderate, multa lumina si udat constant astfel incat substratul sa se mentina permanent reavan. Nu se tine in plin soare, ci in locuri cu lumina filtrata.

Compozitia ideala pentru plantele mature e formata din doua parti mranita si cate o parte pamant de frunze, turba neagra si nisip.

fuchsia

 

Fuchsia se inmulteste foarte usor prin butasi de varf sau lastari. Primavara sau la sfarsitul verii butasii se pun la inradacinat. Se aleg butasi sanatosi, se taie sub al treilea nod, oblic.

Pentru Fuchsia, substratul ideal de inradacinare e format din parti egale de turba rosie si perlit (sau nisip). Insa butasii pot inradacina si in apa.

Inradacinarea se produce in 3 saptamani, dar cu cat temperatura este mai mare, cu atat inradacinarea este mai rapida si mai buna.

Evident, putem ajuta planta cu un stimulent de inradacinare de la fitofarmacie.

 

fuchsia

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.