Frunze intr-o combinatie fabuloasa de portocaliu si verde: Chlorophytum Green Orange

Chlorophytum Green Orange

Chlorophytum Green Orange este o planta unica si care atrage toate privirile nu prin florile sale si nici macar prin forma frunzelor ci prin culoarea lor! Este o combinatie foarte puternica intre verdele limbului florilor si portocaliul petiolului. 

Popular i se mai spune si Planta-fulger sau Planta mandarin, numele avand legatura cu nuanta de portocaliu intens in care e colorat centrul plantei. 

Este o planta de camera nepretentioasa, ruda cu Voalul miresei, mult mai cunoscut printre romani. La fel ca si acesta se ingrijeste usor. 

Ingrijirea florilor. La temperatura camerei are o dezvoltare cat se poate de buna. Plasati ghiveciul cu Chlorophytum Green Orange intr-un loc luminos, dar nu cu soare direct. Are radacini carnoase si nu agreaza udarea in exces. De doua ori pe saptamana este suficient sa ii puneti apa, fara a lasa surplusul sa ramana in farfuria ghiveciului. De altfel, planta este mult mai rezistenta la seceta decat la apa in exces. Chlorophytum Green Orange stocheaza apa in radacinile sale, la fel ca si Voalul miresei. 

Cititi si Cum se ingrijesc trandafirii Pomponella, trandafirii zanelor

Iarna planta intra intr-un repaus relativ si are nevoie de udari mai rare, concomitent cu o scadere a temperaturii din locul in care sta. Mare grija ca temperatura sa nu scada la mai putin de 10 grade pentru ca planta este in pericol sa moara. 

Cititi si Ingrasaminte naturale pentru muscate

La 2-3 ani e necesar ca plantele sa fie mutate in ghivece mai mari si sa se separe tufele. De asemenea o parte din radacini se elimina. Intre transplantari, o parte din substrat se inlocuieste cu unul proaspat, compus din mranita si turba. Se fertilizeaza saptamanal cu ingrasaminte pentru plante cu frunze.

Cititi si Fertilizarea plantelor cu sare amara (saruri Epsom)

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini. 

Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.