Frunze galbene la muscata – cloroza

Frunze galbene la muscata - cloroza

Cloroza ferica (frunze galbene la muscata) in cele mai multe situatii e provocata de carenta de fier. Nu intotdeauna cloroza are drept cauza insuficienta fierului, ci poate fi o carenta rezultata de prezenta in exces a carbonatului de calciu in sol, de un dezechilibru provocat de azot si fosfor in exces.  

Ingrijirea florilor. Cloroza frunzelor de muscata (Pelargonium) este usor de identificat – limbul se decoloreaza pana cand frunza poate deveni alba, insa nervurile raman verzi. Fierul are rol in sinteza clorofilei, din acest motiv frunzele isi pierd culoarea.

Frunze galbene la muscata - cloroza

Daca boala provocata de aceasta dereglare majora de nutritie e deja instalata si observati aceste simptome – frunze galbene la muscata – planta sufera. 

Un aspect important – cloroza se manifesta pe frunzele tinere pentru ca  fierul absorbit este imobil in floem. Asta inseamna ca frunzele tinere sunt cele care nu mai primesc suficienti micronutrienti si fiind imobil planta nu il poate transloca. 

Cititi si Cum se ingrijeste smochinul in ghiveci

De ce e important sa remediem cat mai rapid aceasta deficienta? Pentru ca planta se va opri din crestere. Fierul are rol in sinteza auxinelor care in caz de lipsa de fier nu se mai formeaza. Prin urmare radacinile nu mai cresc iar planta nu se mai hraneste corespunzator. 

La plantele din ghivece cloroza apare pentru ca prin udari cu apa de la robinet se schimba pH-ul substratului de cultura si din usor acid devine alcalin.  

Cititi si Cum stimulam inflorirea muscatelor

Pentru a remedia problema inlocuiti substratul cu unul cu un pH adecvat cerintelor plantei. Dupa aceea sunt necesare fertilizari cu produse pe baza de fier pentru a remedia carenta. Gasiti la magazinele de specialitate sau puteti comanda online – Clorostop, Microcat Fier etc

Cititi si Petunia grandiflora- cum se ingrijeste cea mai mare petunie

Puteti comanda Microcat fier accesand link-ul de mai jos https://l.profitshare.ro/l/7612736 

Udati in continuare cu apa statuta, apa fiarta sau apa de ploaie. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.