Florile negre din gradina mea

Pe cat de elegante sunt florile negre, pe atat de misterioase par. Nu oricine tine flori negre in gradina. Multi le ocolesc din superstitie. Mie mi se pare ca vin dintr-o lume magica. Si drept urmare le-am facut vedete la mine in gradina pentru ca atrag atentia cu aspectul lor ciudat. In realitate, florile nu sunt cu adevarat negre, ci tonuri intense si foarte inchise de grena si mov.

Ingrijirea florilor. Primele flori negre care au poposit in gradina mea au fost lalelele. Le-am cautat mult si in final am gasit mai multe soiuri. Intensitatea culoriii este perceputa in special cand langa ele sunt plantate flori in culori deschise.

Petuniile negre sunt un vis. Black cat este singura specie de petunii din lume care are inflorescente negre. Nu am apucat sa o fotografiez, am alta, aproape neagra.

Panselutele negre au centrul galben ceea ce le face sa para ireale. Culoarea lor reala este un violet foarte, foarte inchis, care pare negru. Se spune ca dintre toate florile negre, panselutele atrag dragostea. 

Dintre toate florile negre preferata mea este Caldarusa. Aquilegia Black Barlow este floarea pe care as multiplica-o la nesfarsit. Tulpini delicate care se termina cu flori in forma de stea in multe, multe colturi.

In straturi au poposit si gladiole grena, care in stadiul de boboc sunt negre. O frumusete. La fel de spectaculoase sunt cand infloresc si Clematitele negre. 

Vedeta gradinii ar fi trebuit sa fie trandafirul negru. Dar cum niciun cercetator din lume nu a reusit sa obtina negrul pur, nici la mine nu avea cum sa ajunga. Am cumparat un Tea Hybrid Black Baccara. E superb, grena inchis.

Asa ca tineti minte, orice trandafir negru pur vedeti in fotografii sa stiti ca e fake, iar imaginea a fost prelucrata.

V-ar putea interesa si:

Panselutele, in toate culorile curcubeului

Caldarusele, florile perfecte

Tufele de Phlox atrag fluturii


 

Views All Time
Views All Time
446
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.