Florile lunii mai: ce infloreste, ce se planteaza

gradina in mai

Iasomia de gradina este floarea emblematica a lunii mai. Arbustul umple locul cu parfumul florilor sale. Ca sa va bucurati pe deplin de el, plantati-l intr-un loc cu soare si ferit de vantul puternic. In mod normal este o planta care rezista iarna in gradina in Romania, dar daca este ger mare este indicat sa acoperiti baza plantei cu un strat de frunze pentru a proteja radacinile de inghet.

Petuniile sunt in plina inflorire in mai, la fel si muscatele si verbenele.

mai

Ingrijirea florilor. Tot in mai ne bucuram de florile parfumate ale Lavandei si de cele gratioase ale Margaretei. Lavanda necesita soluri uscate, bine drenate, nu foarte bogate in elemente nutritive, dar cu mult soare. In cazul Margaretei udati constant planta astfel incat solul sa nu se usuce prea mult intre udari. Cel mai bine este sa udati in fiecare zi in perioadele caniculare, dimineata sau seara.

Cititi si Cinci moduri de a inmulti Clematitele

Regele gradinii, trandafirul, isi deschide si el florile incepand cu luna mai. Si va sta asa pana cand va veni inghetul daca este bine ingrijit. Trandafirul este una dintre cele mai exigente plante in ceea ce priveste lumina. Insuficienta luminii duce la avortarea florilor si aparitia lastarilor orbi, fara flori. Pentru a incuraja cresterea, indepartati florile ofilite pana la prima ramificatie a tulpinii.

Cititi si Cum se inmultesc Caldarusele

Luna mai este prin excelenta luna in care se planteaza daliile in gradina. Alegeti pentru ele un loc insorit cu un sol bine drenat. Inainte de planta radacinile tuberizate ar fi bine sa le tineti intr-un amestec impotriva daunatorilor si ciupercilor parazite care le vor face mai rezistente. Atentie la zona coletului acolo unde se afla mugurii din care vor porni lastarii. Aceasta zona nu trebuie sa se afle mai jos de 8 cm. Chiar daca nu sunt pretentioase, daca vreti dalii pline mereu de flori e indicat sa taiati florile ofilite.

Tot in mai se planteaza si crinii imperiali. Pentru un aspect spectaculos in gradina grupati bulbii cate 3 – 4. Alegeti un loc unde sa beneficieze de cel putin 6 ore de soare pe zi si un pamant care sa nu retina apa. Crinii imperiali infloresc la mijlocul verii si trebuie fertilizati pentru ca sa prelungiti perioada de inflorire. Alegeti un ingrasamant cu o cantitate mai mare de potasiu cu care sa hraniti planta la fiecare doua saptamani.

Cititi si VIDEO – Pas cu pas cum facem compost acasa

Daca nu ati plantat gladiolele in a doua parte a lunii aprilie o puteti face in mai. Ele cresc frumos in locuri insorite, dar se adapteaza si la semiumbra. Gladiolele iubesc apa, dar fiind bulboase aveti grija ca substratul sa se dreneze bine. Gladiolele plantate in mai vor inflori la mijlocul lunii iulie.

 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.