Florile cel mai usor de furat

Cine nu a furat flori macar o data in viata inseamna ca nu le iubeste suficient. Un lastar, o frunza, o samanta cu totii am bagat in buzunar. La unele e mai usor decat la altele.

Ingrijirea florilor. 

Violetele de Parma (Saintpaulia)

Alegeti o frunza sanatoasa, matura, daca se poate nu de pe ultimul rand din rozeta. Frunza se pune la inradacinat in substrat format din perlit, turba sau nisip, singure sau in amestec. Sainpaulia poate inradacina usor si in pahare cu apa. Butasirea se poate face in orice perioada a anului.

violeta de parma

Muscatele (Pelargonium)

Muscatele se inmultesc foarte usor prin butasi de varf si fragmente de lastari cu 2–3 noduri. Perioada optima de inmultire a muscatei este la sfarsitul verii – inceputul toamnei (august – septembrie) si primavara devreme (februarie – martie).

pelargonium graveolens

Hibiscus (Trandafir chinezesc/japonez)

Trandafirul chinezesc (japonez) se inmulteste destul de usor prin butasi de varf de lastari usor semilemnificati. Usor de furat 🙂 Perioada optima de inmultire este primavara sau toamna, dar nu sunt excluse si celelalte sezoane. Substratul de inradacinare ideal este format dintr-un amestec format din turba fibroasa si perlit. Butasii inradacineaza foarte usor si in sticle cu apa, in circa o luna de zile.
hibiscus

Gloxinia (Sinningia)

Gloxinia se inmulteste prin butasi de frunze intregi, ca si Violeta de Parma. Se inmulteste cu succes si prin fragmente de frunze taiate de-a lungul nervurii mediane, astfel incat fiecare fragment sa cuprinda cate o parte de nervura. Substratul folosit la inradacinare poate fi format din perlit, turba sau nisip.
gloxinia

Papirusul (Cyperus)

Papirusul se inmulteste usor prin butasi. Rozeta de frunze impreuna cu o bucata de tulpina se pun in vase cu apa, cu tulpina in sus. Radacinile apar dupa doua-trei saptamani la punctul de insertie al frunzelor pe tulpina. Din acelasi punct se formează ulterior una sau mai multe tulpini. Se planteaza apoi in ghivece cu un amestec de pamant bogat in humus.

papirus

 

V-ar putea interesa si:

Tehnici de inmultire – butasirea folosind butasi nelemnificati

Tehnici de inmultire – butasirea folosind butasi lemnificati si semilemnificati

Pregatirea butasilor pentru inradacinare 

VIDEO: Cum se inmulteste Cercelusul prin butasi

 


 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.