Florile care infloresc dimineata devreme

Zorelele sunt cele mai matinale flori, se deschid la ora 5. Tot dimineata infloresc si florile de cicoare si papadiile. Cele mai multe dintre florile matinale isi inchid corola in jurul pranzului, pazindu-se astfel de razele puternice ale soarelui.
Sa cunoastem cateva dintre ele:

zorele ipomoea

Zorelele (Ipomoea) pot atinge o inaltime de 3,5–4 m. Prefera solurile insorite, calcaroase, umede pentru a-si deschide florile colorate. Se inmulteste prin seminte semanate la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai. Plantele rasar in 14–20 zile de la semănat. Zorelele au nevoie de tutorare sau palisare (folosind tutori, scari, bolte, grilaje, sarme sau sfori), pentru sustinerea plantelor.

cicoare

Cicoarea (Cichorium) este o specie spontana, intalnita frecvent in locurile cu lumina multa. Se recunoaste usor dupa florile albastre care inflresc toata vara, pe tulpini fibroase si ramificate, aproape lipsite de frunze.

papadie

Papadia (Taraxacum) se transforma in puf magic dupa ce florile se trec. Creste peste tot in Romania si este un medicament extraordinar. Petalele, radacinile si frunzele de papadie sunt folosite in medicina traditionala, in special pentru un ficat sanatos si pentru un bun sistem digestiv. Papadia este o sursă importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decat morcovii, de asemenea vitaminele B, C si D.

caltha palustris

Calcea-calului (Caltha palustris) este o specie spontana, perena, ierboasa, hidrofila. Frunzele sunt carnoase si florile mari, galben-aurii. Planta este specifica locurilor cu exces de umiditate (mlastini, maluri de paraie, balţi) de la ses pana in zona submontana.

V-ar putea interesa si:

Luleaua turcului, imbracaminte frumoasa pentru ziduri si garduri

Allium giganteum (Ceapa decorativa) , mingiute uriase, purpurii

Iasomia, parfum ametitor de vara


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.