Florile anului 2018

Culoarea anului 2018 este ultraviolet, a decis Institutul Pantone. Ultraviolet a fost considerata o culoare provocatoare si, prin urmare, si florile anului 2018 vor avea aceasta culoare.

Ingrijirea florilor. In primul rand sunt florile care poarta in denumirea lor chiar numele culorii: Violeta africana (Saintpaulia) sau Violeta de Persia (Exacum affine). Violeta africana face numeroase flori mici, simple sau involte si, desi acum se gasesc exemplare in cele mai diverse culori, tot ultravioletul este cea care a consacrat-o. Nu e greu sa veti o Violeta fericita si plina de flori: dati-i lumina multa, apa cu moderatie in farfurioara si niciodata pe frunze si nu-i schimbati locul.

Mai multe informatii despre Saintpaulia aici:

Violeta (Saintpaulia) fara flori – ce e de facut

 

Violeta de Persia infloreste din iulie pana in septembrie, iar florile au un parfum suav. Ultravioletul petalelor constrasteaza foarte frumos cu galbenul staminelor proeminente.

Mai multe informatii despre Violeta de Persia aici:

Cum ingrijiti Violeta de Persia, o floare pe cale de disparitie

O alta floare care are culoarea in denumirea ei este Panseluta (Viola). Ea este o planta bienala, primele flori apar din toamna, dar inflorirea maxima are loc primavara, din martie pana in iunie. Panselutele nu depasesc 25 cm inaltime si nu pun deloc probleme mari de crestere si ingrijire. Prefera solurile nisipo–lutoase, fertile, potrivit de umede. Plantati-le in zone luminoase, dar ferite de razele directe ale soarelui.

Mai multe informatii despre Panselute aici:

Panselutele, in toate culorile curcubeului

Culoarea clasica a Liliacului (Syringa vulgaris) este violet. Si el poate fi incadrat cu succes in categoria florile anului 2018. Arbustul ornamental primavara se umple de ciorchini cu un miros imbatator. Alegeti pentru Liliac cel mai insorit loc din gradina. Important pentru a inflori si in anul urmator este tunderea dupa ce florile s-au trecut si taierile de toamna, dupa ce cresterea s-a oprit.

Mai multe informatii despre Liliac aici:

Taiati corect Liliacul si va face cascade de flori

Dintre Orhidee, Vanda se incadreaza la culoarea anului 2018. Vanda albastru-violet este o orhidee rara care infloreste iarna. Are nevoie de multa lumina, dar soarele direct de la miezul zilei ii dauneaza. Corelata cu lumina putericica si caldura este si umiditatea ridicata de care are nevoie planta. Umiditatea atmosferica optima este de 70–80% vara si jumatate iarna.

Mai multe informatii despre Orhideea Vanda aici:

Vanda, o Orhidee rara

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Lavanda in ghiveci

Cum cresteti varza decorativa care seamana cu trandafirul

Cum se ingrijeste si inmulteste Acidanthera

 

Florile negre din gradina mea


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.