Flori salbatice, flori regale. Florile preferate ale Reginei Ana

Regina Ana a fost o mare iubitoare de flori. In interviurile pe care le-a dat de-a lungul vietii a vorbit despre pasiunea ei, gradinaritul. La prima vedere ati putea crede ca avem de-a face cu flori sofisticate atunci cand vorbim de flori regale. “Imi plac foarte mult florile de camp. Macii, albastrelele, florile salbatice. Uitati-va ce frumoasa poate fi o lacramioara intr-o padure. Natura iti daruieste atat de mult! Iata de ce imi place naturaletea florilor salbatice. Exista flori prea sofisticate care, in frumusetea lor, par artificiale”, marturisea regina.
Cu gandul la ea si la florile frumoase despre care vorbea, puteti crea si voi in gradini un colt salbatic cu flori regale.
Ingrijirea florilor. Macii (Papaver) sunt plante rustice care se adapteaza usor si care se autoinsamanteaza. Sunt plante anuale, bienale sau perene, deloc greu de intretinut. Sunt soiuri si hibrizi extraordinat de spectaculosi a caror inflorire, in unele cazuri, se prelungeste pana la inceputul toamnei, in septembrie.
Albastreaua (Centaurea) e si ea o planta rustica, adaptata foarte bine in tara noastra care impodobeste campurile sau gradinile de la sfarsitul primaverii pana la jumatatea verii.
Lacramioarele (Convalaria) au un parfum puternic, dar delicat. Florile apar in aprilie – mai, sunt albe, rotunde, asemenatoare unor perle, de unde si numele popular de Margaritar.
Insa florile de care este legata imaginea reginei sunt cele de mazare. La nunta cu regele Mihai, ea a avut un buchet din aceste flori delicate. 60 de ani mai tarziu, cand familia a sarbatorit, la 60 de ani de la acel moment, nunta de diamant, regina Ana a avut un buchet identic.
Alte imagini o infatiseaza pe regina Ana cu un buchet imens tricolor, din trandafiri galbeni, garoafe rosii si flori albastre. Toate flori regale.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe Facebook. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
V-ar putea interesa si:
Cum se ingrijeste si inmulteste Albastreaua sau Centaurea
Macul: de la mov la rosu aprins si roz pal
De ce nu mai fac Lacramioarele flori. Ce e de facut
Cum se inmulteste Albuca spiralis sau Planta tirbuson