10 flori pe care le semanam toamna in gradina

florila pe care le semanam toamna

Toamna este perioada ideala pentru pregatirea gradinii in vederea verii viitoare. Sunt flori pe care le semanam toamna direct in gradina, fara a face rasaduri. E momentul in care se insamanteaza multe dintre semintele plantelor anuale – galbenele, albastrele, flori de piatra – ne vom opri asupra catorva dintre ele aici. 

Tot acum este timpul si pentru a pune la germinat seminte de ierburi aromatice care ne vor face mancare si salatele mai gustoase – patrunjel, oregano, cimbru printre ele.

Ingrijirea florilor. Asa cum spuneam, Floarea de piatra este o planta anuala, dar se autoinsamanteaza si iese de la an la an. Semintele care cad pe pamant traverseaza perioada de cateva luni de frig, iar rata de germinare in primavara va fi mai mare decat in cazul semintelor tinute la temperaturi mai ridicate si insamantate primavara. 

Cititi si Cum ingrijiti Cleome, Floarea paianjen

Cleome se inmulteste prin seminte, inchise in pastai care se formeaza dupa ce florile se ofilesc. Se autoinsamanteaza usor, semintele cazute pe sol vor da nastere altor plante in anul urmator. Daca nu vreti ca in anul urmator sa aveti Cleome in acel loc din gradina e suficient sa rupeti pastaile inainte de a se deschide si sa semanati semintele tot in gradina, acolo unde vreti sa le relocati.

Cititi si Cum se ingrijeste si se inmulteste Albastreaua sau Centaurea

Semintele de galbenele, albastrele si garofite turcesti raman de asemenea peste iarna afara pe pamanant. Se autoinsamanteaza usor si primavara apar noile plantute. 

La Balsamina, dupa ce florile se trec, in locul lor apare un fruct rotund care plesneste si imprastie semintele. De aici si denumirea populara a florilor – Pocnitori.

Cititi si Ce plante aromatice merita sa cultivati acasa

Daca vreti si o plante aromatice, in toamna e momentul sa puneti la insamantat patrunjel, cimbru, coriandru, marar sau oregano. 

Am trecut in revista doar 10 flori pe care le semanam toamna in gradina. Ele sunt multe si ne vom ocupa de ele in materialele viitoare de pe site.


Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.