Flori multe cu solutia de drojdie. 2 retete

drojdie

Exista studii realizate de specialisti despre efectele benefice ale solutiei de drojdie in stimularea dezvoltarii si infloririi plantelor. Cercetarile efectuate pe mazare in laborator au aratat ca plantele tinere care au primit solutia cu drojdie au inflorit chiar si cu 10 zile mai devreme decat celelalte. Iar numarul de pastai a fost cu 50% mai mare. 

O sa incerc sa vad explic de ce se intampla toate aceste transformari in planta si daca extractul de drojdie preparat prin incalzire in apa e benefic pe termen lung. 

Cum afecteaza drojdia plantele 

Drojdia contine multe substante esentiale nu numai pentru plante, ci si pentru sol. Specialistii care au studiat efectele au tras urmatoarele concluzii dupa aplicarea tratamentului

  • imbunatatirea cresterii datorita continutului de bacterii benefice si minerale
  • radacini mai puternice datorita faptului ca activitatea microorganismelor benefice din sol e stimulata de continutul ridicat de vitamine, proteine, aminoacizi si carbohidrati din drojdie
  • risc mai scazut de boala si rezistenta sporita datorita continutului de complex B, fier, fosfor din drojdie

Cititi si Coroana lui Isus (Euphorbia milii) – cum se taie planta

Cum se prepara solutia cu drojdie

1 – SOLUTIA CU DROJDIE PROASPATA

  • 10 grame de drojdie (o gasiti in magazinele alimentare, in cubulete mai mici sau mai mari, in zona frigiderelor) 
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 litru de apa calduta

Drojdia si zaharul se dizolva intr-o cantitate mai mica de apa calduta, se adauga restul de apa calduta pana la 1 litru. Se lasa intr-un loc ferit de razele soarelui 2-3 ore. 

Solutia care rezulta se dilueaza din nou in apa in raport de 1:5 – adica o parte solutie de drojdie la 5 parti de apa si cu ea se uda plantele. 

Cititi si Petunii cu paduchi (afide) – tratamente bio si chimice

2 – SOLUTIA CU DROJDIE USCATA

  • 1 gram de drojdie uscata (o gasiti la pliculete in diferite gramaje, cel mai usor de portionat este daca o intindeti pe o foaie de hartie intr-un strat cat mai uniform si apoi o separati cu ajutorul unei lame de cutit)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 litru de apa calduta

Drojdia si zaharul se dizolva intr-o cantitate mai mica de apa calduta, se adauga restul de apa calduta pana la 1 litru. Se lasa intr-un loc ferit de razele soarelui 2-3 ore. 

Solutia care rezulta se dilueaza din nou in apa in raport de 1:5 – adica o parte solutie de drojdie la 5 parti de apa si cu ea se uda plantele. 

Cititi si Cum revitalizam o planta ofilita cu apa oxigenata

Substantele din drojdie se activeaza in prezenta caldurii. De aceea e important ca si solul sa nu fie rece, altfel efectul va fi inexistent. 

Cum se foloseste solutia cu drojdie 

Ingrijirea florilor. Pentru plantele in ghiveci o folosim mai putin decat in cazul plantelor de gradina. De doua ori in decursul unui sezon de inflorire este suficient. Studiile au aratat efectul contrariu in cazul folosirii in exces a solutiei. 

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca. Cauze si remedii

De semenea tineti cont de alta concluzie importanta a studiului cercetatorilor –  dupa folosirea amestecului s-a constatat ca pamantul pierde calciu si potasiu. Va trebui sa venim cu fertilizari suplimentare sa corectam aceasta carenta care apare. 

Cititi si Plantele care dau dureri de cap

Pentru ca substantele active din drojdie sunt intr-o continua transformare, folositi acest amestec in cateva ore dupa ce l-ati preparat. Nu il stocati pentru ca va fermenta si va incepe sa miroasa foarte urat.

Trimite unui prieten :)

7 comments

  • Se pot uda cu această apa cu drojdie și craciunițele ,filodrendonul,trandafirul chinezesc…Mulțumesc anticipat pt raspuns!

  • buna ziua, conteaza perioada cand folosim acest fertilizator? se poate fol si pentru seminte? multumesc

  • Buna ziua, am o intrebare pentru dumneavoastra. Cat poate fi pastrata o astfel de solutie daca nu se consuma toata la o utilizare? Mai este activa drojdia si dupa o saptaman, doua, spre exemplu? Va multumesc anticipat.

  • Mulțumim pt toate sfaturile ce le dati novicilor că mine și care m- au scos din multe necazuri mai ales privind musculițele care depun oua . Am găsit mai bine de150 de oua (atâta răbdare am avut)și restul le-am aruncat cu pământ cu tot. Era o muscata alba superbă care după 5zile a început sa- ruginească frunzele și sa- i cada boboceii și am înțeles după recomandările dv. că musculițele sunt vinovate și am aplicat recomandările naturiste pe baza de usturoi și capcane cu cartoane galbene și lipicioase MULTUMESC!!!!!!! AM SALVAT FLORCELELE MELE MINUNATE CARE-MI ZAMBESC IN FIECARE DIMINEATA🤗🍀🌹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.