Ingrijirea irisului cu flori mari – Iris germanica

iris germanica

Fata de alte specii de iris, Iris germanica este mai spectaculos si pentru faptul ca are flori mari. Infloreste la sfarsit de primavara si inceput de vara, dar au fost create soiuri remontante care infloresc chiar si de doua ori. 

La origine, florile de Iris germanica au fost violet inchis. Ulterior, in cultura s-au produs soiuri si hibrizi cu flori galben, bleu, albastru, rosu si chiar negru. Florile sunt mari si nu au parfum. Ele se indeparteaza periodic indata ce s-au trecut pentru a nu consuma resursele plantei. Tijele florale se taie de la baza, lasand frunzele care sunt nu numai decorative, dar asigura si nutritia pentru infloririle viitoare.

Ingrijirea florilor. Plantati iris germanica intr-un sol bine drenat pentru ca apa sa nu balteasca. Poate fi un substrat neutru sau usor acid, nu are pretentii prea mari. 

Alegeti un loc insorit pentru ca irisii iubesc mult lumina. Se uda in functie de cat ploua. In verile sau perioadele de seceta prelungita se uda constant. 

Cititi si 5 moduri in care inmultesti liliacul (Syringa vulgaris)

Se fertilizeaza inainte de inflorire, dar si dupa, pentru a ajuta planta sa produca flori si anul care vine. Atentie ca solul sa fie ud in momentul in care aplicati fertilizantul pe de o parte pentru ca substantele hranitoare pot fi usor asimilate de planta, dar in acelasi timp fertilizantul poate arde radacinile intr-un pamant uscat. 

Cititi si ACTARA – cum se foloseste, ce insecte combate

Irisii germanica sunt rezistenti la ger. De aceea ei pot fi plantati de toamna in gradini. Tufele foarte mari se divizeaza, dar nu mai devreme de 4 ani pentru a pastra tufele viguroase, iar plantele sa nu degenereze. 

Cititi si Abraham Darby, poate cel mai frumos trandafir englezesc

Separarea rizomilor se poate face primavara devreme sau toamna, cam cu doua luni inaintea inghetului. Rizomii se divizeaza si se curata de partile uscate si se fragmenteaza in bucati de 7-8 cm. Frunzele ramase se scurteaza de asemenea. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.