Flori de primavara. Ce flori de primavara rezista in ghiveci

flori de primavara in ghiveci

Florariile si magazinele sunt pline de flori de primavara in ghiveci: zambile, narcise, muscari, branduse sau ghiocei, toate aduc culoare si parfum in locul in care sunt asezate. Fata de plantele bulboase de primavara crescute in gradina, cele crescute in ghiveci au cateva particularitati de care daca nu tinem cont le vom pierde rapid.
Ingrijirea florilor. Primul si cel mai important este sa nu aduceti flori de primavara in ghiveci in casa la caldura. Trecerea brusca de la temperatura de afara unde au fost tinute la cea din camera face ca partile aeriene ale plantei sa se inmoaie. Pentru aceste flori temperatura oprima este undeva in jur de 16-17 grade. O temperatura mai ridicata va scurta semnificativ perioada de inflorire.


In al doilea rand, nu e nevoie sa transplantati florile care sunt in ghiveci. Chiar daca ghiveciul vi se pare mic are suficient pamant si substante nutritive sa hraneasca planta pe perioada infloririi. Bulbii sunt jumatate iesiti din pamant pentru ca asa au fost plantati, nu pentru ca nu ar avea loc.

Cititi si Cum se ingrijeste zambila, bijuteria gradinii de primavara
In al treilea rand atentie la udari. Toate aceste plante au bulb si bulbii nu suporta apa in exces. Nu puneti ghivecele in masca pentru ca se acumuleaza apa si bulbii putrezesc. Aveti insa grija sa udati constant si apa care se scurge din ghiveci sa o aruncati.

Cititi si Narcisele, una mai frumoasa ca alta
In al patrulea rand tineti cont ca aceste flori de primavara in ghiveci au nevoie de lumina multa, la fel ca si in natura. Alegeti un loc insorit pe balcon sau pe terasa unde sa asezati plantele. Supravegheate atent, aceste plante pot sta inflorite si cateva saptamani. Ingrijirea lor nu se termina insa atunci cand se ofilesc florile.

Cititi si Cum ingrijiti brandusele cu flori portocalii (Crocus aureus)
In al cincilea rand, ele trebuie udate si fertilizate inca o vreme dupa ce tijele cu florile ofilite se taie. Frunzele si bulbul vor continua sa furnizeze hrana plantei si sa ajute la formarea viitoarelor flori care vor aparea anul viitor.

Cititi si Cum se ingrijesc zambilele motate (Muscari)
In al saselea rand, frunzele se taie si ele abia cand sunt ingalbenite si uscate pe trei sferturi din suprafata. Atunci le taiati si lasati bulbul sa intre in repaus. Il puteti tine in acelasi ghiveci si abia in toamna sa ii schimbati pamantul sau puteti sa il depozitati intr-o punga de hartie sau in talas intr-un loc uscat si bine ventilat astfel incat sa nu fie atacat de mucegai.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.