Floarea de piatra infloreste numai daca e soare afara

Pe cat e de mica Floarea de piatra, pe atat de multe flori face! Portulaca nu creste mai mult de 15 cm inaltime, dar infloreste de la inceputul verii pana toamna tarziu, in culori vii. Florile apar treptat la baza frunzelor suculente ca si tulpina.

Pot fi simple sau involte, insa un lucru e sigur: se deschid numai ziua si numai daca vremea e insorita.

portulaca galbena

Ingrijirea florilor. Portulaca este o planta putin pretentioasa, fiind considerata floarea zonelor sarace. Este alegea ideala pentru locurile unde alte plante nu au sanse de supravietuire. Pe terenurile insorite si nisipoase infloreste in toata splendoarea ei.

Floarea de piatra este o planta anuala, dar se autoinsamanteaza si iese de la an la an. Daca vreti sa faceti rasaduri puteti semana semintele in cursul lunii martie in locuri adapostite. Temperatura de germinatie a semintelor este de 18 grade. Plantele rasar in circa doua saptamani. Dupa repicare, rasadurile se muta in gradina in luna mai. Floarea de piatra se poate semana si direct in gradina, la inceputul verii. Poate fi crescuta cu succes si in jardiniere, intr-un amestec de nisip (70%) si pamant de flori (30%).

portulaca alb

Portulaca nu are nevoie de ingrijiri speciale. Se uda mai rar, apa in exces ii dauneaza. Are nevoie de lumina multa. In lipsa soarelui va creste, dar nu va inflori.

 

V-ar putea interesa si:

Condurasii imbraca frumos garduri si pergole

Amaranthus, nelipsit din gradinile rustice

Cum se inmultesc caldarusele

 

6 plante care cresc in soare si infloresc mult


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.