Ficus – de ce se ingalbenesc, se usuca si cad frunzele

Ingalbenirea frunzelor la Ficus este ca febra la om. Poate avea cauze multiple, indicand atat insuficienta unuia dintre factorii esentiali, cat si excesul. Poate fi insa si semnul unei afectiuni mai grave.

Ingrijirea florilor. In cazul Ficusului, daca frunzele se ingalbenesc si incep sa cada poate fi efect al subnutritiei. Fertilizati de doua ori pe luna in toata perioada de crestere. Folositi un fertilizant cu continut mai ridicat de azot (N), cu eliberare lenta, cum sunt batoanele fertilizante.

ficus benjamina

Frunzele Ficusului se zbarcesc frecvent si chiar se usuca. Cele mai plauzibile motive sunt expunerea la lumina directa a soarelui arzator, pulverizarea neregulata a frunzelor si lasarea compostului sa se usuce prea mult. Este o problema comuna la Ficus pumila. Tipurile taratoare au nevoie de udari ma frecvente. Nu folositi apa prea rece.

Caderea brusca a frunzelor la Ficus elastica e cauzata de udarea excesiva. Alte motive pot fi temperatura scazuta iarna, lumina prea putina, fertilizarea in exces sau tinerea plantei in curent rece. La Ficus benjamina lumina prea putina sau mutarea plantei dintr-un loc in altul au efecte similare. Ficus elastica si Ficus benjamina prefera spatiile luminoase, in timp ce Ficus pumila prefera locurile cu semiumbra.

ficus

Ce nu ar trebui sa va ingrijoreze este caderea frunzelor de jos. La arbusti, acesta este un proces natural si dupa cativa ani tulpinile raman golase.

Ficusii pot cadea prada atacului insectelor daunatoare. Pulverizati plantele care sunt infestate cu daunatori. Daca sunt insecte care se misca rapid cum ar fi musculita alba sau afidele, pulverizati si plantele din jurul celei bolnave. Daca sunt daunatori care se misca incet, cum sunt viermii sau paduchii, pulverizati numai plantele bolnave.

 

V-ar putea interesa si 

Cum se ingrijiste Marul iubirii (Solanum capsicastrum)

Cum se inmulteste Murraya

Florile care infloresc iarna in casa

Recital in verde, lila si galben: Senecio crassisimus

 

Cum sa ai Lamai cu flori si fructe


 

Views All Time
Views All Time
1258
Views Today
Views Today
3
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.