Fertilizarea Orhideelor – cand, cum si cu ce se fertilizeaza Orhideele

Fertilizarea Orhideelor este o etapa esentiala in mentinerea unor plante sanatoase care sa va bucure cu flori pentru o lunga perioada. Pentru fertilizarea Orhideelor puteti folosi un ingrasamant lichid sau sub forma de pulbere solubila.

Ingrijirea florilor. Ca regula generala, niciodata nu fertilizati planta daca substratul este uscat. Mai intai trebuie sa udati pamantul pentru ca altfel radacinile vor avea de suferit, iar efectul va fi invers decat cel dorit. De asemenea, respectati intotdeauna doza recomandata pe ambalaj. Producatorii de ingrasaminte folosesc retete diferite, de aceea dozajul este altul de la un fertilizant la altul. Daca doza este prea puternica, riscul ca radacinile sa se arda este mare.

Pe etichetele produselor veti gasi formula NPK urmata de diferite cifre care arata care este concentratia elementelor chimice din produsul respectiv. Pe scurt, semnificatia lor arata astfel:

N – Azot – dezvolta aparatul foliar

P – Fosfor – favorizeaza aparitia bobocilor

K – Potasiu – intareste tesuturile plantei

Pentru fertlizarea Orhideelor alegerea celui mai bun produs se face in functie de faza de dezvoltare a plantei. Astfel, cand pregatim planta pentru inflorire, trebuie sa alegem un ingrasamant cu un procentaj ridicat de Fosfor si mai mic de Azot si Potasiu. In rest putem folosi un ingrasamant cu un continut echilibrat de elemente.

Mai jos aveti descrierea mai multor produse pentru fertilizarea Orhideelor care se gasesc in magazinele noastre, asa cum apare in prezentarile producatorilor.

Fertilizantul Crescita Miracolosa pentru Orhidee este un complex de nutrienti creat special pentru aceste flori minunate. Intr-un timp foarte scurt, orhideele nu numai ca devin mai atractive, ci sunt si mai rezistente la boli si daunatori, iar florile vor rezista mult mai mult.

Crescita Miracolosa este foarte usor de utilizat datorita sistemului de dozaj optim. Strangeti sticla pentru a propulsa lichidul din duza pana se umple capacul de masurare la nivelul necesar, apoi desfaceti capacul si turnati continutul in apa. Cu 200 ml de concentrat Crescita Miracolosa Orhidee obtineti 40 de litri de fertilizant.

Doze recomandate pentru fertilizarea Orhideelor: Ianuarie-Februarie si Octombrie-Decembrie – 5 ml / 1 l apa 1 data pe saptamana Mai – Septembrie – intre 5 si 10 ml / 1 l apa, de 2-4 ori pe saptamana.

Ingrasamantul lichid pentru Oridee AGRO CS se aplica simplu pentru toate tipurile de orhidee. Are o remanenta destul de indelungata in sol, un efect rapid si vizibil. Se foloseste sub forma de solutie diluata. Avantajele produsului: ingrasamantul asigura o crestere sanatoasa si abundenta a florilor, se poate aplica si pentru alte tipuri de flori. Ingrasamantul lichid pentru orhidee, are un continut total de azot (N%)-6%, azotat nitric (N)-3.4%, azotat amoniacal (N)-2.6%, continut total de fosfor (P2O2)-5%, continut total de potasiu (K2O)-6%.

Ingrasamantul lichid pentru orhidee se foloseste usor, prin aplicare direct la sol. Ingrasamantul se foloseste sub forma de solutie diluata. Inainte de a fi folosit continutul flaconului trebuie sa fie bine agitat. 15 ml solutie (1 capac) se va turna in 2 l apa. Cu aceasta solutie se uda plantele o data la 14 zile in perioada de vegetatie (aprilie-octombrie) si o data la 30 zile in perioada de repaus (noiembrie-martie).

Ingrasamant lichid Substral pentru Orhidee contine o combinatie de substante nutritive esentiale si micronutrienti esentiali pentru dezvoltarea plantelor. Cu solutia Substral plantele tale vor fi frumoase – frunzele vor fi verzi iar florile colorate pe tot parcursul anului. Formula este NPK 4:4:8 + Fe + microelemente. Se poate folosi in perioada: martie – septembrie la fiecare doua saptamani, o data pa luna din octombrie pana in luna fabruarie. Dozajul este 7 ml / 1 litru de apa.
V-ar putea interesa si:

Cum se transplanteaza Orhideele

Ce faceti cu tijele de Orhidee dupa inflorire

De ce cad bobocii de Orhidee


 

 

Radacinile de Orhidee – care trebuie taiate

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.